ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής για τους ξένους κατοίκους τους

Η πρώην βρετανική αποικία και σημαντικός λιμένας της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ, αποτελεί την πόλη με το υψηλότερο κόστος ζωής για όσους επιλέγουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν εκεί, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Mercer για το έτος 2016.
Πρόκειται για την 22η ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων, η οποία έλαβε υπ’ όψιν της τις τιμές 200 προϊόντων και υπηρεσιών – μεταξύ άλλων σε είδη ένδυσης, τρόφιμα, προϊόντα οικιακής χρήσης, αλλά και στις μεταφορές.
Πέρα από το Χονγκ Κονγκ, ακριβή για τους ξένους είναι και η πρωτεύουσας της Αγκόλας, Λουάντα, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, πίσω από τη Ζυρίχη της Ελβετίας, τη σύγχρονη «πόλη – κράτος» Σιγκαπούρη και το Τόκιο της Ιαπωνίας.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Κινσάσα, η μεγαλύτερη πόλη και λιμένας της Κίνας Σαγκάη, η ελβετική Γενεύη, η πρωτεύουσα του Τσαντ Ντζαμένα και το Πεκίνο.
Στον αντίποδα, περισσότερο φιλόξενες για τους αλλοδαπούς κατοίκους τους, σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, είναι το Βίντχουκ (πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ναμίμπια), το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και η πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, που καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, μεταξύ 209 πόλεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου