ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η κινεζική κυβέρνηση για μείωση 50% στην κατανάλωση κρέατος

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος της χώρας κατά 50%.
Η Κίνα καταναλώνει το 28% του κρέατος σε όλον κόσμο, σχεδόν το μισό χοιρινό του πλανήτη, ενώ είναι μία από τις τρεις πιο μολυσμένες χώρες στη Γη. Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά τα οφέλη θα είναι πολλαπλά εάν το σχέδιο εφαρμοστεί με επιτυχία, υποστηρίζουν οι κινεζικές αρχές.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας συντονίζει την προσπάθεια, δημοσιεύοντας νέες διατροφικές οδηγίες και συστάσεις για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια. Η έκθεση αναφέρει ότι η δραστική μείωση της κατανάλωσης του κρέατος θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη βιομηχανία κτηνοτροφίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μία μείωση κατανάλωσης κρέατος κατά 50% θα εξοικονομεί ένα δισεκατομμύριο 


τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030. Ενδεικτικά, οι προβλεπόμενες εκπομπές για το έτος αυτό είναι περίπου 1,8 δισεκατομμύρια τόνοι.
Εξάλλου, η Δανία πρότεινε πρόσφατα ένα φόρο πολυτελείας για το κόκκινο κρέας, αν και το μέτρο αυτό είναι πιθανό να μην περάσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κιλό μοσχαρίσιου κρέατος απαιτεί περίπου 18.000 λίτρα νερού για την 





παραγωγή του. Παράλληλα, οι περίπου 1,5 δισεκατομμύριο αγελάδες του πλανήτη υπολογίζεται πως είναι υπεύθυνες, μέσω του πεπτικού τους συστήματος, έως και για το 10% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου