ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Το «κρυστάλλινο» σπήλαιο της Κίνας στα 85 μέτρα κάτω από τη γη.

Από το εξωτερικό του αυτό το σπήλαιο δεν φαίνεται να έχει κάτι το συναρπαστικό. Βρίσκεται στην 
επαρχία Shaanxi, βόρεια της Κίνας και είναι γνωστό ως το σπίτι των Πολεμιστών Terracotta. Το μυστικό του όμως είναι καλά κρυμμένο στα 85 μέτρα κάτω από τη γη. 
Το εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από πάγο. Είναι θεωρητικά το μεγαλύτερο σπήλαιο από πάγο στην Κίνα, καθώς εικάζεται πως υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ανακαλυφθεί.
Πιστεύεται ότι το σπήλαιο είναι τριών εκατομμυρίων ετών, παρόλο που οι κάτοικοι λένε ότι το σπήλαιο είναι 10.000 ετών.
Ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο οι πάγοι του σπηλαίου δεν λιώνουν ποτέ. Σπηλαιολόγοι υποθέτουν ότι ο πάγος διατηρείται εξαιτίας του σχήματος του σπηλαίου που μοιάζει σαν καρφίτσα αλλά και εξαιτίας του φυσικού αέρα που πνέει στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών, η σπηλιά διατηρείται χάρη σε πολλούς παράγοντες. Η δομή της σε συνδυασμό με τη ροή αέρα και τους βραχώδεις «τοίχους» της παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για να παραμένει παγωμένη ακόμα κι όταν έξω αρχίζουν οι ζέστες.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό: το εσωτερικό του σπηλαίου έχει βάθος σχεδόν 85 μέτρων και 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτείνεται σε πέντε επίπεδα και χωρά δεκάδες επισκέπτες. Τα επίπεδα συνδέονται μεταξύ τους με δίκτυο σκαλιών, γεφυρών και περασμάτων.Περισσότερες από 200 λάμπες φωτίζουν το σπήλαιο και δημιουργούν μια φαντασμαγορική εικόνα. Το επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες και ποτέ δεν γίνεται κουραστικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου