ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Yiwu, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων όλου του κόσμου.

Έχετε αναρωτηθεί που κατασκευάζονται και υπό ποιες συνθήκες τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δίνουν στο σπίτι μας χρώμα και μαγεία; Όχι πάντως σε κάποιες φωτεινές αίθουσες, αλλά σε σκοτεινές αποθήκες μιας κινέζικης πόλης, της Yiwu στην επαρχία Zhejiang, 200 μίλια μακριά από τη Σαγκάη.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η πόλη Yiwu αποκαλείται ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων όλου του κόσμου. Κάθε χρόνο τα εργοστάσια της πόλης παράγουν ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των εορταστικών διακοσμητικών που πωλούνται σε όλο τον κόσμο.
Τα προϊόντα πωλούνται στην τεράστια αγορά International Trade Market όπου υπάρχουν 62.000 περίπτερα με 40.000 επισκέπτες την ημέρα.
Όπως, εξάλλου, έγραψε ο Tim Maughan για το BBC News, μετά την επίσκεψή του στην πόλη Yiwu, «η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη δημιουργία πλαστικών σκουπιδιών και η πόλη Yiwu είναι το εκθετήριο της».
Όσο για τις συνθήκες εργασίας των ατόμων που μετατρέπουν απλά πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα σε χριστουγεννιάτικα γιορτινά στολίδια, οι εργαζόμενοι εκεί πληρώνονται περίπου 200-300 δολάρια τον μήνα και εργάζονται 12 ώρες τουλάχιστον, 6 ημέρες την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου