Η κατανάλωση εντόμων δεν είναι κάτι καινούργιο, δες για παράδειγμα το street food της Κίνας, που περιλαμβάνει “σουβλάκια” από ακρίδες, κατσαρίδες, σκορπιούς και άλλα “λαχταριστά” του είδους. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι οι επιστήμονες που στηρίζουν έντονα την εντομοφαγία, ως μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας. Πάνω σε αυτή την ιδέα, λοιπόν, 4 φοιτητές του Royal College of Art και του Imperial College του Λονδίνου ετοίμασαν το 2012 ένα project με σκοπό να κάνουν τα έντομα δελεαστικά και στο δυτικό κόσμο. Μάλιστα, για τη δημιουργία του Ento Box, όπως ονομάζεται το project, συνεργάστηκαν και με σεφ προκειμένου να φτιάξουν πραγματικές συνταγές από έντομα.
Σήμερα, 3 χρόνια μετά, η Ento είναι μια πολλά υποσχόμενη start-up εταιρεία στο χώρο της εστίασης, που βάζει μέσα στα ντιζαϊνάτα κουτάκια της, τα οποία θυμίζουν συσκευασίες με sushi, νοστιμιές φτιαγμένες από έντομα, όπως κροκέτες κάμπιας και πατέ ακρίδας, συνοδευμένα με σάλτσες και σαλάτα. Για να μην ξενίζουν πολύ τους αρχάριους, ωστόσο, έχουν ψιλοκόψει όσο γίνεται τα υλικά και δύσκολα καταλαβαίνεις ότι αυτό που τρως είναι στην πραγματικότητα έντομα.
Κι αν ήδη άρχισες να αναρωτιέσαι για τις γεύσεις, διάβασε το εξής. Σύμφωνα με την
Julene Aguirre-Bielschowsky, μία εκ των 4 συνιδρυτών της Ento, οι ακρίδες, για παράδειγμα, μοιάζουν γευστικά με καρύδια, ενώ τα τριζόνια έχουν περισσότερο γεύση κρέατος και αν τα τηγανίσεις θυμίζουν λουκάνικα.
Στόχος της Ento βέβαια είναι στο μέλλον να μη χρειάζεται να “καμουφλάρουν” τα έντομα, αλλά να τα πωλούν ως έχουν σε συσκευασίες για να φτιάχνεις, που λέει ο λόγος, την πράσινη σαλάτα σου γαρνιρισμένη με ολόκληρες ψητές ακρίδες αντί για μπέικον ή κοτόπουλο. Και αν ακόμη δεν έχεις πειστεί να δοκιμάσεις, σκέψου ότι πριν μερικά χρόνια η ιδέα του ωμού ψαριού φαινόταν το ίδιο αποκρουστική και σήμερα το sushi είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μας.
Σήμερα, 3 χρόνια μετά, η Ento είναι μια πολλά υποσχόμενη start-up εταιρεία στο χώρο της εστίασης, που βάζει μέσα στα ντιζαϊνάτα κουτάκια της, τα οποία θυμίζουν συσκευασίες με sushi, νοστιμιές φτιαγμένες από έντομα, όπως κροκέτες κάμπιας και πατέ ακρίδας, συνοδευμένα με σάλτσες και σαλάτα. Για να μην ξενίζουν πολύ τους αρχάριους, ωστόσο, έχουν ψιλοκόψει όσο γίνεται τα υλικά και δύσκολα καταλαβαίνεις ότι αυτό που τρως είναι στην πραγματικότητα έντομα.
Κι αν ήδη άρχισες να αναρωτιέσαι για τις γεύσεις, διάβασε το εξής. Σύμφωνα με την
Julene Aguirre-Bielschowsky, μία εκ των 4 συνιδρυτών της Ento, οι ακρίδες, για παράδειγμα, μοιάζουν γευστικά με καρύδια, ενώ τα τριζόνια έχουν περισσότερο γεύση κρέατος και αν τα τηγανίσεις θυμίζουν λουκάνικα.
Στόχος της Ento βέβαια είναι στο μέλλον να μη χρειάζεται να “καμουφλάρουν” τα έντομα, αλλά να τα πωλούν ως έχουν σε συσκευασίες για να φτιάχνεις, που λέει ο λόγος, την πράσινη σαλάτα σου γαρνιρισμένη με ολόκληρες ψητές ακρίδες αντί για μπέικον ή κοτόπουλο. Και αν ακόμη δεν έχεις πειστεί να δοκιμάσεις, σκέψου ότι πριν μερικά χρόνια η ιδέα του ωμού ψαριού φαινόταν το ίδιο αποκρουστική και σήμερα το sushi είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου