ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Press button to read.....στο ATM που κάνεις ανάληψη... μικρές ιστορίες .

Στην Γκρενόμπλ που βρίσκεται στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων μπορείς να βρεις διασκορπισμένα οκτώ ΑΤΜ (έξω από το δημαρχείο, τις βιβλιοθήκες, το κέντρο τουριστικής πληροφόρησης), τα οποία προσφέρουν μικρά διηγήματα στους ενδιαφερομένους. Οι ιστορίες βγαίνουν σε μικρά φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού διαστάσεων 8x60 εκατοστών - σε αρκετά βολικό μέγεθος, δηλαδή, για να μπορείς να τα διπλώσεις και να τα βάλεις στην τσέπη ή το πορτοφόλι σου.

Ένα ΑΤΜ που αντί για λεφτά βγάζει διηγήματαΗ συσκευή διαθέτει τρία πλήκτρα, ενός λεπτού, τριών λεπτών και πέντε λεπτών, προκειμένου να επιλέξεις εσύ τη διάρκεια του διηγήματός σου. Εξίσου σημαντικό: η υπηρεσία είναι δωρεάν για όλους, επιτρέποντας στον κόσμο να περάσει την ώρα του διαβάζοντας, αντί να σερφάρει άσκοπα στο internet με το smartphone του. Για το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, συνεργάστηκε ο δήμος της Γκρενόμπλ (ο οποίος βρίσκεται στα

χέρια των Πράσινων) και ο εκδοτικός οίκος Short Édition.
Ο ιδρυτής του τελευταίου, μάλιστα, ο Christophe Sibieude, ανέφερε στο AFP πώς εμπνεύστηκε αυτή την πρωτοβουλία: «Η ιδέα προέκυψε μπροστά σε έναν αυτόματο πωλητή με σοκολάτες και ποτά. Είπαμε στους εαυτούς μας ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα με δημοφιλή λογοτεχνία υψηλής ποιότητας, προκειμένου να καλύψουμε μικρές μη παραγωγικές στιγμές».
Ο 42χρονος δήμαρχος Eric Piolle της Γκρενόμπλ , επισημαίνει στο ίδιο μέσο: «Προσπαθούμε να επαναπροσεγγίσουμε το κέντρο της πόλης ως ένα μέρος όπου μοιραζόμαστε εμπειρίες. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε μία επανάσταση και ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ευρύτερη και πιο ήρεμη περιοχή στο κέντρο».
Από το 2014, όταν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος, ο Piolle έχει καταφέρει να τραβήξει πολλές φορές την προσοχή πάνω του, χάρη στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει. Για παράδειγμα, μείωσε το όριο ταχύτητας στην πόλη στα 30 χλμ. ανά ώρα, μετέτρεψε εμπορικούς δρόμους σε ποδηλατόδρομους και ξήλωσε υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες για να φυτέψει στη θέση τους δέντρα και θάμνους.
ShortEdition_borne2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου