ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Καθημερινά, περίπου 39.000 ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν

Τα κορίτσια είναι πιθανότερο να έχουν παντρευτεί πριν συμπληρώσουν τα δεκαοκτώ τους χρόνια παρά να φοιτούν σε δευτεροβάθμιο σχολείο σε 26 χώρες του κόσμου, στοιχείο που μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση χαρακτήρισε την Παρασκευή «ιδιαίτερα ανησυχητικό».
Ο Νίγηρας, όπου το 76% των κοριτσιών παντρεύεται πριν κλείσει τα 18 και μόλις το 10% πάει σε δευτεροβάθμιο σχολείο, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου τον οποίο κατήρτισε η CARE International. Ακολουθούν το Τσαντ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Νότιο Σουδάν και η Σομαλία.
Vows of PovertyΗ Χέλεν Πάνκχερστ της CARE International τόνισε ότι «δεν θα έπρεπε περισσότερα κορίτσια να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας από όσα πηγαίνουν στα δευτεροβάθμια σχολεία» σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
«Κάθε φορά που ένα κορίτσι κάτω των 18 αναγκάζεται να παντρευτεί ή εμποδίζεται να πάει στο σχολείο, χάνεται μια ευκαιρία να βελτιωθεί η ζωή αυτού του κοριτσιού και να πληγούν οι ρίζες της φτώχειας».
Οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών τους στερούν τη μόρφωση και τις ευκαιρίες ενώ ταυτόχρονα τις εκθέτουν σε κίνδυνο σοβαρής σωματικής βλάβης ή ακόμη και θανάτου εάν τεκνοποιήσουν πριν τα σώματά τους είναι έτοιμα για την κύηση. Είναι επίσης πιο ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή και τη σεξουαλική βία.
"A nine-year-old is a child, not a bride and needs to be in school" -http://ht.ly/crWES         Stop the clock on child marriage and check out this infographic from Plan International.: 1 In 9 Girls Marries Before Age 15, And Here's What Happens To Them: Φτώχεια και διακρίσεις
Αν και πολλές χώρες έχουν κλείσει το χάσμα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζει να καταγράφεται μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε η CARE σε έκθεσή της ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιού (11η Οκτωβρίου).
Καθημερινά, περίπου 39.000 ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν, σύμφωνα με την CARE, η οποία επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, 62 εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε σχολείο, εκ των οποίων τα μισά βρίσκονται στην εφηβεία.
Ορισμένες από τις υποκείμενες αιτίες των γάμων ανήλικων κοριτσιών, όπως η φτώχεια και οι διακρίσεις βάσει του φύλου, ισχύουν σε πολλές από τις χώρες του καταλόγου αυτού. Αλλες είναι πιο τοπικού χαρακτήρα η διακίνηση κοριτσιών στη Μαυριτανία, οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Μαλί, η παράδοση του ντάουρι (της προίκας) στο Μπανγκλαντές κ.ο.κ., επισημαίνει η CARE.
Roughly 39,000 girls under the age of 18 get married each day.
Τον Ιούνιο, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο καλούσε να δοθεί τέλος στους γάμους παιδιών, στους πρόωρους και τους εξαναγκαστικούς γάμους, ενώ χαρακτήρισε τους γάμους παιδιών παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Ο τερματισμός των γάμων παιδιών ως το 2030 είναι ένας από τους νέους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του ΟΗΕ που εγκρίθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου