ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Φέτος το καλοκαίρι ο πολιτισμός δεν γνωρίζει κρίση, φεστιβάλ, εκδηλώσεις, μουσική σε όλη την Ελλάδα


Μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, εικαστικά... Φέτος το καλοκαίρι ο πολιτισμός δεν γνωρίζει κρίση, γι' αυτό ψάξαμε και εντοπίσαμε κάποια από τα πιο δροσερά ραντεβού του καλοκαιριού που αποτελούν από μόνα τους αφορμή για να φτιάξετε βαλίτσα!




37ο River Party-Καστοριά

To River Party στην 37η διοργάνωσή του αποτελεί ήδη έναν από τους μακροβιότερους μουσικούς θεσμούς στην Ελλάδα και είναι το απόλυτο must όσων αγαπούν τον κατασκηνωτικό τουρισμό. Οι τέσσερις σκηνές του “Riverside stage”, “Forestage”, “Into the jungle stage” και “Tequila stage”, οι οποίες θα στηθούν από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2015 στο Νεστόριο, στους πρόποδες του Γράμμου και στις πηγές του Αλιάκμονα, θα φιλοξενήσουν και φέτος κάποια απο το μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής: Gramatik, Active Member,  Μελίνα Ασλανίδου,  Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβο Δεληβοριά, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστο Θηβαίο, Imam Baildi, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Σωκράτης Μάλαμας, Maraveyas ilegal, Monika, Λεωνίδα Μπαλάφα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παύλο Παυλίδη, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μαρίζα Ρίζου, Μύρωνα Στρατή, Tάνια Τσανακλίδου κ.ά. (Νεστόριο Καστοριάς, www.riverparty.org, 2467 800881)

Animasyros 2015-Σύρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι ένα από τα 20 μεγαλύτερα στο είδος του διεθνώς και πραγματοποιείται από το 2008 στην Ερμούπολη. Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος μάλιστα, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.  (Ερμούπολη Σύρου, www.animasyros.gr)

Περισσότερα για την Σύρο εδώ
Sani Festival 2015-Λόφος Σάνης, Χαλκιδική
Το Sani Festival, ένα μουσικό φεστιβάλ με “jazz & world music” ψυχή και κορυφαίες διεθνείς μετακλήσεις, έχει σημαδέψει τα ελληνικά καλοκαίρια εδώ και 23 χρόνια προτάσσοντας πάντα την διαδραστικότητα, τον πλουραλισμό και την υψηλή αισθητική τέχνη. Φέτος οι διοργανωτές ανεβάζουν στη σκηνή τους Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland, Hugh Coltman, Kurt Elling και Salif Keita. Από την ελληνική μουσική σκηνή, στη Σάνη θα βρεθούν η Έλλη Πασπαλά και τον Vassilikos στη συναυλία με τον τίτλο Play, η ∆ήμητρα Γαλάνη σε ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ με τίτλο Chronos και ο Φίλιππος Πλιάτσικας συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια μουσική παράσταση με τίτλο The Other Side of Greece. (Λόφος Σάνης, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, www.sanifestival.gr, 2310 317327)
Περισσότερα για την Χαλκιδική εδώ
4ο Φεστιβάλ Σερίφου 2015-Σέριφος

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 οι τέχνες θα πρωταγωνιστήσουν στην Κάτω Χώρα Σερίφου, καθώς σημαντικοί εκπρόσωποι της μουσικής, θεατρικής και λογοτεχνικής σκηνής θα βρεθούν εδώ για να εμπλουτίσουν με το ταλέντο τους τις νύχτες πολιτισμού του νησιού. Φέτος το Φεστιβάλ Σερίφου στην 4η διοργάνωσή του φιλοξενεί μεταξύ άλλων τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Σόνια Θεοδωρίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου κ.ά. Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ Σερίφου στηρίζει την τοπική δημιουργία και παράδοση, διοργανώνοντας το 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού. (Άνω Χώρα Σερίφου, www.facebook.com/SerifosFestival, 6970650811, 210 8628187, 22810 52566)

Santorini Arts Factory 2015-Σαντορίνη
Κλείσατε ήδη για Σαντορίνη; Μάθετε πως μαζί σας φέτος το καλοκαίρι θα βρεθούν στο νησί έως τις 29 Αυγούστου σημαντικοί δημιουργοί, οι οποίοι συμπράττουν με το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα Φεστιβάλ των Κυκλαδίτικων Νησιών καθώς και άλλους φορείς παγκοσμίου κύρους και παρουσιάζουν σε ντόπιους και επισκέπτες ένα μωσαϊκό από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ. και μάλιστα σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας! Να σημειώσουμε εδώ πως το SAF τιμήθηκε πρόσφατα από τον Ευρωπαϊκό Θεσμό EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης για τη σεζόν 2015 – 2016. (Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, www.santoriniartsfactory.gr, 22860 85141, 210 6858820)
Περισσότερα για την Σαντορίνη εδώ
Ούζοfest 2015-Λέσβος

Ο Σύνδεσμος Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ούζου και υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει στόχο να αναδείξει την νοστιμιά του ούζου και τις ομορφιές του ιδιαίτερου αυτού νησιού. Το φετινό πρόγραμμα συνεχίζεται στα χωριά Μόλυβος και Πλωμάρι. (www.ouzofest.gr)

Περισσότερα για την Λέσβο εδώ
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 2015 (IFFP)-Πάτμος
Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ατμοσφαιρικής Πάτμου επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου 2015 και μας υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους λατρεύουμε το σινεμά και πόσο μάλλον την... θερινή έκδοσή του. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες ταινίες, διαγωνιστικό τμήμα, μικρομηκάδικα φιλμάκια, ντοκιμαντέρ, όπως επίσης και σεμινάρια, workshops, παράλληλες εκδηλώσεις και masterclasses που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους του νησιού όπως π.χ. στο δημοτικό σχολείο Σκάλας, στο παλιό σχολείο της Χώρας και στο Patmos Aktis Hotel στον Γροικό. (Πάτμος, www.iffp.gr/films, 2110 117615)
Περισσότερα για την Πάτμο εδώ

Ireon Music Festival 2015-Σάμος

Ο μπασίστας των θρυλικών Joy Division (και των New Order φυσικά) και η παρέα του θα βρεθούν ως headliners φέτος το καλοκαίρι στο Ireon Music Festival! Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σπεύσουν οι μουσικόφιλοι στη Σάμο το τριήμερο 7, 8 & 9 Αυγούστου 2015. Άλλα σχήματα που θα γεμίσουν μουσικές το νησί είναι τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Burger Project, οι Locomondo και ο Νίκος Πορτοκάλογλου & The Winged Guitars. (www.ireon-music-festival-samos.gr)
6o Houdetsi Music Festival 2015-Ηράκλειο Κρήτης
Ένα μουσικό -και όχι μόνο- φεστιβάλ που ξεκίνησε από την επιθυμία του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος να μοιραστεί με την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του χωριού τα πανέμορφα μουσικά ακούσματα του τόπου. Στη λίστα των 60 και βάλε μουσικών προστίθενται κουκλοπαίχτες, ηθοποιοί και άλλοδικό πρόγραμμα με παράλληλες εκδηλώσεις. Το φετινό και 6ο κατά σειρά ραντεβού δόθηκε για τις 6-9 Αυγούστου και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Χωρίς αντιτιμο θα είναι και η μετακίνηση από και προς το χώρο του φεστιβάλ με τα λεωφορεία του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. (Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Χουδέτσι, Ηράκλειο, www.houdetsifestival.com, 6980971683).

Περισσότερα για την Κρήτη εδώ
Seven Festival 2015-Κέρκυρα
Το κερκυραϊκό Seven Festival στην 5η του διοργάνωση είναι ήδη το μακροβιότερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στο νησί και όπως υποδηλώνει το ονομά του (βλ. Seven=7) φιλοδοξεί να αποτελέσει το αγαπημένο πολιτιστικό meeting point σε όλα τα Επτάνησα. Φέτος στο 5ο Seven Festival, το οποίο έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου, θα απολαύσουμε τους Γιάννη Κότσιρα & Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, τους Encardia κ.ά. καλλιτέχνες. (Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Πλατεία Αγίας Ελένης-Καμπιέλο, Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου-Μον Ρεπό, www.eptatexnon.com)
Περισσότερα για την Κέρκυρα εδώ
Mykonos Biennale 2015-Μύκονος
Στο νησί της διασκέδασης δίνεται το φετινό διεθνές ραντεβού τέχνης με τίτλο “Αντίδοτο”, το οποίο φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της σύγχρονης καλλιτεχνικής άποψης με τον κόσμο της παράδοσης σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα. Προλάβετε την... β' δόση, η οποία περιλαμβάνει το Φεστιβάλ και το Workshop Χαρταετού, τον Τρύγο, την Απονομή Βραβείου Byron στον Daniel Lommel και την Τελετή Λήξης το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου. (www.mykonosbiennale.com)
Περισσότερα για την Μύκονο εδώ
Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου–Λέσβος
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ ή MIMF) έχει τη δική του ξεχωριστή μουσική πρόταση στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου: κορυφαίοι νέοι ερμηνευτές με διεθνή φήμη θα βρεθούν από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου στον Μόλυβο για μία τριήμερη γιορτή κλασικής μουσικής και μαζί τους οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής. Παράλληλα, κάθε μέρα του Φεστιβάλ, οι "Μουσικές Συναντήσεις στο Μόλυβο" - μικρά μουσικά ιντερλούδια - θα πραγματοποιούνται σε γραφικά σημεία-έκπληξη (σε δρόμους, στο λιμάνι, στην παραλία κ.λπ.) με μουσικούς από το Φεστιβάλ. (Μόλυβος, Λέσβος, www.molyvosfestival.com, 6938624496)
Περισσότερα για την Λέσβο εδώ
Φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης-Σύρος

Η 22η γιορτή της κιθάρας επιστρέφει από τις 28 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου 2015 στην Κυκλαδίτικη πρωτεύουσα και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας με συναυλίες και δρώμενα, Master classes, Junior classes και τους 12ους Κιθαριστικούς αγώνες, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας, σε ερμηνευτές, δασκάλους και σπουδαστές. Στους διάσημους προσκεκλημένους περιλαμβάνονται ορχήστρες αλλά και βιρτουόζοι της εγχώριας και ξένης σκηνής. (Ερμούπολη, Σύρος, www.guitarfestival.gr)

Περισσότερα για την Σύρο εδώ
Los Almiros Festival 2015-Αλμυρός, Μαγνησία
Για τους οπαδούς του αμιγώς “σκληρού” ήχου, ταιριαστή επιλογή αποτελεί το 4ο Los Almiros Festival που διοργανώνει το Los Almiros Rock Radio από τις 31 Ιουλίου έως την 1 Αυγούστου 2015 στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι Nightstalker, Vodka Juniors, 1000mods κ.ά. εγχώρια σχήματα, ενώ θα πραγματοποιηθούν τουρνουά μπάσκετ 3χ3, παζάρι χειροποίητων ειδών, πεζοπορικές εκδρομές κ.λπ. Η είσοδος και το κάμπινγκ είναι δωρεάν. (www.facebook.com/events/1569266390000409)
Περισσότερα για την Μαγνησία εδώ
1ο Φεστιβάλ Δάσους-Θεσσαλονίκη

Όσοι πάρετε φέτος το καλοκαίρι τον δρόμο προς Βορρά, σημειώστε πως στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Θέατρο Δάσους ντεμπουτάρει το Φεστιβάλ Δάσους, ανεβάζοντας στη σκηνή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου πολλά και αγαπημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής και γνωστούς θιάσους. Το νέο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης φέρει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. (Θέατρο Δάσους-Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη, www.facebook.com/events/854609814575078)

Στιγμές Πολιτισμού 2015-Πάρος
Μουσικές και γευστικές αναζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, αθλητικά ραντεβού και άλλα πολλά περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ Στιγμές Πολιτισμού Πάρος 2015, το οποίο "τρέχει" ήδη στο νησί και θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβη. Μείνετε συντονισμένοι! (www.facebook.com/Kdepap)
Περισσότερα για την Πάρο εδώ
Επιμέλεια: Μαριάννα Κουρκούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου