ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Άνθισαν νωρίτερα οι κερασιές στην Ιαπωνία

Οι κερασιές στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές την Ιαπωνίας άνθισαν πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι συνήθως, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της άνοιξης στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Η μετεωρολογική υπηρεσία ενημερώνει κάθε χρόνο τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και οι εφημερίδες ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων. Οι πολίτες, με τη σειρά τους, συρρέουν σε πάρκα, ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους για να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης.
Η ενατένιση των ανθισμένων κερασιών ξεκίνησε στην αρχαιότητα όταν οι αριστοκράτες έγραφαν ποίηση και τραγουδούσαν κάτω από τα ανθισμένα δέντρα. Αποτελεί δε το κύριο θέμα πολλών λογοτεχνημάτων, χορών και έργων τέχνης.
Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Στιγμιότυπο από το πάρκο του Ουένο στο Τόκιο, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη για να απολαύσει κανείς τις ανθισμένες κερασιές.Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ζευγάρια και οικογένειες μετακινούνται με βάρκες στην τάφρο Τσιντόρι-γκαφούτσι, κάτω από τις ανθισμένες κερασιές.Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Κόσμος περπατά στη γέφυρα πάνω από την τάφρο Τσιντόρι-γκαφούτσι στο Αυτοκρατορικό Ανάκτορο.Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία . Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου