ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Aoshima, ένα νησί γεμάτο γάτες

Μια στρατιά από γάτες έκανε κατάληψη σε ένα μικρό νησί της νότιας Ιαπωνίας, με τα αιλουροειδή να είναι τα εξαπλάσια από τους κατοίκους και να βρίσκουν στέγη σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Όταν το νησί Αοσίμα είχε γεμίσει πριν λίγα χρόνια με ποντίκια, τα οποία προκαλούσαν ζημιές στις βάρκες των ψαράδων, οι γάτες οι οποίες ήρθαν στο νησί φάνηκαν σαν σωτήρες.

Ωστόσο, τα αιλουροειδή πολλαπλασιάστηκαν και πλέον 120 γάτες ζουν στο νησί, στο οποίο κατοικούν μόλις 22 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους συνταξιούχοι που έμειναν πίσω, όταν όλοι έφευγαν για τις πόλεις αναζητώντας εργασία.
Το νησί Αοσίμα, γνωστό και ως «νησί της γάτας», βρίσκεται κοντά στις ακτές της επαρχίας Εχιμέ και το 1945 είχε 900 κατοίκους.
Σήμερα το νησί αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες εκδρομείς, παρόλο που δεν διαθέτει εστιατόρια και καταστήματα, με τους περισσότερους να θέλουν να δουν τις γάτες.
Οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού ταΐζουν τις γάτες, οι οποίες περιφέρονται στο νησί χωρίς φόβο, ειδικά όταν το καράβι φεύγει παίρνοντας μαζί του τους εκδρομείς.
Πάντως, ορισμένοι από τους κατοίκους δυσκολεύονται να συνυπάρξουν με τόσες γάτες, καθώς πολλές φορές τα αιλουροειδή προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι αποτελούν… μειονότητα στο νησί, προσπαθούν πλέον να ελέγξουν τον πληθυσμό των γατιών, έχοντας ήδη στειρώσει 10 από αυτά.
Όσο για τους τουρίστες, εκείνοι είναι ευπρόσδεκτοι στο νησί αρκεί «να μην αποτελούν βάρος» για τους κατοίκους, όπως δηλώνει ο 65χρονος ντόπιος ψαράς Χιντενόρι Καμιμότο.
Γάτες «κατακλύζουν» ψαροχώρι της Ιαπωνίας. Γάτες «κατακλύζουν» το λιμάνι του νησιού Aoshima στο νομό Εχίμε της νότιας Ιαπωνίας. Ένας στρατός από γάτες «κυριαρχεί» στο απομακρυσμένο νησί της νότιας Ιαπωνία, βρίσκοντας καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια σε ένα ψαροχώρι, στο οποίο η αναλογία γατών – ανθρώπων είναι 6 προς 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου