ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Βραζιλία: Η απειλή της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 84 ετών

Αντιμέτωπες με τη χειρότερη ξηρασία από το 1930 βρίσκονται οι τρεις πιο πολυπληθείς πόλεις της Βραζιλίας και η υπουργός Περιβάλλοντος, Ιζαμπέλα Τεϊσέιρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μίνας Γκεράις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της λειψυδρίας, τόνισε η υπουργός μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
Η Ιζαμπέλα Τεϊσέιρα χαρακτήρισε την κρίση του νερού «ανησυχητική» και τόνισε ότι πρόκειται να επηρεάσει τη βιομηχανία και τη γεωργία.
Η παρατεταμένη ξηρασία έχει, επίσης, επίδραση στις προμήθειες ενέργειες λόγω της μειωμένης παραγωγής από τα υδροηλεκτρικά φράγματα.

Η κρίση αυτή έρχεται σε μία εποχή υψηλής ζήτησης για ενέργεια, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κατά τους θερινούς μήνες.
Η κρίση ξεκίνησε στο Σάο Πάολο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν πληγεί από τις συχνές διακοπές στις παροχές ύδρευσης. Το Σάο Πάολο ήδη έχει υποστεί σοβαρά προβλήματα ξηρασίας από την προηγούμενη χρονιά.
View of the Jaguari dam, part of the Cantareira SystemΣτο Ρίο ντε Τζανέιρο, η κύρια δεξαμενή νερού έχει πέσει σε μηδενικό επίπεδο για πρώτη φορά από τότε που χτίστηκε.
Ο γραμματέας Περιβάλλοντος Αντρέ Κορρέα, αναγνώρισε ότι το κράτος αντιμετώπιζε «τη χειρότερη κρίση νερού στην ιστορία του». Ωστόσο προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες τόνισε ότι υπάρχει αρκετό νερό σε άλλες δεξαμενές που θα φτάσει για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες.


Sao Paulo's main reservoir system, 24 January 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου