ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αυτό το ταγκό στο Παρίσι είναι και το… τελευταίο;

Κανείς δεν γνωρίζει εάν κυβέρνηση και τρόικα θα χορέψουν και το… τελευταίο ταγκό στο Παρίσι!  Ολοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ταγκό, όπως άλλωστε ο έρωτας, η φιλία και άλλες σχέσεις, θέλει δύο που να επιθυμούν να χορέψουν, αλλά και να γνωρίζουν πολύ καλά τα βήματα!
Ισως βέβαια στη δική μας περίπτωση, η Ελλάδα να αναγκάστηκε πριν από μερικά χρόνια να ξεκινήσει αυτό το… χορό χωρίς τη θέλησή της. Ομως σίγουρο είναι ότι αφού αρχίσαμε δεν μπορούμε να τον αφήσουμε στη μέση.
Οπως είναι δεδομένο ότι τόσα χρόνια, με παρτενέρ την τρόικα, πρέπει να έχουμε μάθει τα.. «βήματα» πολύ καλά. Αρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις, για τη μη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, για την όποια εμπλοκή παρουσιάζεται!
Ξέραμε, ξέρουμε, αλλά δεν κάνουμε! Πολύ απλά, γιατί τώρα δεν μας αρέσει αυτός ο… «χορός», καθαρά και μόνο γιατί μπορεί να μας… σύρει σε εκλογές.
Κάτι που απεύχεται φυσικά η κυβέρνηση στην παρούσα φάση, όχι μόνο λόγω των δημοσκοπήσεων, αλλά γιατί θα φανεί ασυνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για έξοδο από τα μνημόνια και για την επόμενη μέρα. Ομως η κυβέρνηση έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τι έχει υπογράψει.

Διότι οι δανειστές δεν ζητούν κάτι καινούργιο. Ζητούν εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Και είτε μας αρέσει είτε όχι, που δεν μας αρέσει καθόλου, υπάρχει δέσμευση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, πολύ απλά για να επιβιώσει το ασφαλιστικό! Αρα, ο καβγάς όλος γίνεται για τις συγκεκριμένες αλλαγές και όλα τα άλλα είναι… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Πώς όμως τώρα θα «αποκαλύψει» ο κυβερνητικός συνασπισμός ότι ο καβγάς για το... πάπλωμα αφορά πρωτίστως το ασφαλιστικό, δευτερευόντως τις εργασιακές σχέσεις και στο «βάθος» το δημοσιονομικό κενό!
Πώς να το κάνει, άλλωστε, την ώρα που η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στην τελευταία της μελέτη υποστηρίζει ότι μέσα σε πέντε χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και χρειάζονται 13 χρόνια για επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση, εφόσον ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης κινείται στο 2%!
Λόγοι για τους οποίους η ΔΟΕ ζητά να σταματήσουν, μεταξύ άλλων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων! Και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά! Δυστυχώς, όμως, έχει ξεχάσει ότι… χορεύει με τους λύκους!
Που απλά σημαίνει ότι το… ταγκό στο Παρίσι θα το «χορέψει» θέλει δεν θέλει και στο ρυθμό που θα επιβάλει ο… παρτενέρ της!
Αλλωστε, ο κανόνας λέει ότι το ταγκό χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα σφικτά, και μολονότι η αγκαλιά μπορεί κάποτε να χαλαρώνει για να εκτελεστούν κινήσεις που το απαιτούν, κατά κανόνα… δεν σπάει ποτέ!

Θα «χορέψει» θέλει δεν θέλει...ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - kouros@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου