ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια της Θεσσαλονίκης.


Μύρισαν Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη με τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar της πόλης.


Για το Χαμόγελο του παιδιού
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στον «Κύβο» του στην οδό Ερμού με Αριστοτέλους, καθώς και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων έχουν ετοιμάσει με πολύ αγάπη, περίσσια δημιουργικότητα και φαντασία χριστουγεννιάτικες κατασκευές διακόσμησης,  αλλά και Χριστουγεννιάτικα  δώρα για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους πάντα σε προσιτές τιμές. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις ενισχύουν το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού που εδώ και 20 χρόνια στέκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη χαρίζοντας χαμόγελα!
Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη σημαντική στήριξη των φίλων του σε όλη την Ελλάδα μπορεί και μοιράζει το χαμόγελο σε χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στη χώρα, μέσα από δράσεις που έχουν στόχο τη φροντίδα και την προστασία τους. Μόνο Το πρώτο εξάμηνο του 2014 στήριξε 57.056 παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας κάλυψη σε πρωτογενείς ανάγκες, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη.
*24/11-24/12, Ερμού με Αριστοτέλους και 13-31/12, Mediterranean Cosmos. Ώρες λειτουργίας: ωράριο καταστημάτων. Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηλέφωνο: 2310 250160
Το Παζάρι Βιβλίου των Εκδοτών
Για μια ακόμα χρονιά, το παζάρι Βιβλίου των εκδοτών έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Τσιμισκή 18 & Κομνηνών γωνία. Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει ξανά στην Θεσσαλονίκη 150.000 βιβλία, με το 60% των διαθέσιμων τίτλων να έχει τιμή πώλησης από 50 λεπτά έως 4,5 ευρώ. Απαντώντας στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης με διέξοδο πολιτισμού, το Σωματείο δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να προμηθευτεί φθηνά βιβλία που κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων, όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικίες.
*13/11/14-10/1/15, Τσιμισκή 18 & Κομνηνών γωνία, Ώρες: Δευτ.-Παρ. 09.00-21.00, Σαβ. 09.00-20.00, Κυριακές κλειστά, Είσοδος: Ελεύθερη
Για καλό σκοπό
Ο Σύλλογος "Φίλες της ΕΛΕΠΑΠ" Θεσσαλονίκης διοργανώνει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του έργου της ΕΛΕΠΑΠ,για την αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.Στο παζάρι μας,θα σας περιμένουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά,παιχνίδια,βιβλία,ρούχα και λαχειοφόρος αγορά με πολλές εκπλήξεις.
 *20-21/11, ΧΑΝΘ, 'Ωρες λειτουργίας 10 π.μ.-8 μ.μ.

14 Xρόνια Bazaart στο Μ.Μ.Σ.Τ.
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 το 14ο Bazaar στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Πρόκειται για μια ανοιχτή γιορτή με ευκαιρίες για δώρα, έργα καλλιτεχνών σε προσιτές τιμές και μια πλούσια λαχειοφόρο αγορά. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπάνιες καλλιτεχνικές εκδόσεις, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, μοναδικά ρούχα (fleemarket) και έργα Ελλήνων δημιουργών (artmarket) που διατέθηκαν από τους καλλιτέχνες αποκλειστικά για το Bazaar του Μουσείου. Η εκδήλωση, που φέτος συμπληρώνει τα 14 χρόνια διεξαγωγής της, συνιστά έναν από τους πιο επιτυχημένους ψυχαγωγικούς θεσμούς του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
*22-23/11, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ώρα: 11.30-20.30, Είσοδος: Ελεύθερη

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Τοπικών Προϊόντων του Thessaloniki Food Festival
Την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 στα πλαίσια του 4ου Thessaloniki Food Festival θα στηθεί στο Νέο Δημαρχείο Χριστουγεννιάτικη Αγορά από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα όπου θα διατίθενται τοπικά προϊόντα, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.
*23/11, Νέο Δημαρχείο, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1, Ώρα: 11:00-17:00, Είσοδος: Ελεύθερη
Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΜΕΛΙΣΣΑΣ. Τα είδη που διατίθενται προς πώληση είναι χορηγίες γνωστών καταστημάτων της πόλης, καθώς και κατασκευές εθελοντριών και κοριτσιών της οργάνωσης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των κοριτσιών της ΜΕΛΙΣΣΑΣ.
*28-30/11, Κτίριο ΜΕΛΙΣΣΑ, Βασ. Όλγας 36, Ώρες: 10.00-22.00

Το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι του IWOG
ΤοΧριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι του Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας (International Women's Organization of Greece) πραγματοποιείται φέτος την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Ingle Hall του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, σε μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σπιτικές λιχουδιές, γλυκά και ποτά από διάφορες χώρες του κόσμoυ και να κάνουν τα ψώνια τους για τις γιορτές διαλέγοντας υπέροχα δώρα από μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων εκθεμάτων, από κοσμήματα και κεραμικά μέχρι βότανα και εορταστικά μικροαντικείμενα, αλλά και " θησαυρών " από δεύτερο χέρι, όπως C.D., βιβλία, διακοσμητικά, είδη σπιτιού και αξεσουάρ. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν και τους μικρούς μας φίλους που θα απασχοληθούν δημιουργικά σε ειδικά εργαστήρια ξυλογλυπτικής, χειροτεχνιών ή να διασκεδάσουν με τον Τοντορίνο, τον αγαπημένο κλόουν όλων των παιδιών, τον Καραγκιόζη από το "Σκιάς 'Οναρ", με face painting, ζωγραφική, μουσική, χορό από την ομάδα Dance Fantacy και πολλά ακόμα. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του συλλόγου.
*30/11, Ingle Hall του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια, Ώρα: 11.00-18.00, Είσοδος: 1 ευρώ

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Γερμανικής Σχολής
Υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πράσινα κλαδιά ελάτου, κόκκινα κεριά,  στον αέρα μια μυρωδιά από καρβουδισμένα φουντούκια, γλυκά, μπισκότα, κανέλα και ζεστό κόκκινο κρασί: Με αυτές τις εικόνες και μυρωδιές είναι γνώριμα σε όλους μας τα χριστουγεννιάτικα παζάρια στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο και στη Βιέννη.
Αλλά και στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι πύλες, για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στη Γερμανική Σχολή στην Πυλαία, πίσω από το Πράκτικερ. Για 38η φορά καλεί και φέτος η Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων την Κυριακή, στις 30. Νοεμβρίου 2014, όλους τους Θεσσαλονικείς στα γιορτινά στολισμένα σταντ: Εκεί θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα με μεράκι, χριστουγεννιάτικα δώρα από όλο το κόσμο, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από έλατο, γλυκά και σπιτικές τούρτες.
Ένα στάντ με βιολογικά προιόντα θα πουλάει fair-trade βιολογικό καφέ. Επίσης διάφοροι γυναικείοι συνεταιρισμοί θα διαθέτουν προς πώληση παιχνίδια και κοσμήματα. Στην αυλή της Σχολής θα προσφέρονται λαχταριστά γερμανικά λουκάνικα, πατατοσαλάτα και ζεστό κόκκινο κρασί μαζί με άλλες γερμανικές λιχουδιές. Μελωδική χριστουγεννιάτικη μουσική των χορωδιών θα συνοδεύει τους επισκέπτες στη βόλτα τους, προσκαλώντας τους να ξεκουραστούν στο ωραίο φουαγιέ της Σχολής. Υπαρχει και ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες όπως ένα στάντ που τα παιδιά θα μπορούν να βάψουν το προσωπό τους με χαρούμενα χρώματα. Τα κέρδη αυτής της μεγάλης γιορτής θα βοηθήσουν στο κοινωνικό έργο για τις ελληνο-γερμανικές οικογένειες σε κρίση ή για άλλους πληγέντες, η εργασία αυτή πραγματοποιείται από μια ομάδα συνεργατών και 25 εθελοντών.
*30/11, Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, Θέρμη (δίπλα στο Praktiker), Τηλ. 2310475900

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα Αδέσποτα
Το Φιλοζωικό σωματείο «Φροντίζω» σας καλεί να μπείτε στο εορταστικό κλίμα των εορτών στις 6 και 7 Δεκεμβρίου με το Bazaar του. Βρείτε δωράκια για εσάς και τους φίλους σας, λιχουδιές και γλυκάκια, βοηθώντας ταυτόχρονα τους αδέσποτους φίλους μας.
*6-7/12, Λ.Ειρήνης 19 (πρώην Δημαρχείο), Πεύκα, Ώρες 10.00-22.00
Φιλανθρωπικό Bazaar «Το χωριό των αστεριών»
Χειροποίητες δημιουργίες, γαστρονομικές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, ακόμη express manicure για τις κυρίες, facepainting, φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο για τα παιδιά περιλαμβάνει το φετινό bazaar του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» και στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ». Το χριστουγεννιάτικο bazaar ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, όπου με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι μαθητές, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά κυρίως για να εκφράσουν όλοι μαζί την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων, θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις από μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους Ομίλους Δραστηριοτήτων του Δημοτικού και Γυμνασίου του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, από και προς το Κολέγιο, με λεωφορείο, το οποίο θα κάνει τη διαδρομή Αριστοτέλους - Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” - Αριστοτέλους, κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10.00 το πρωί.
*7/12, Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», Πεύκα Θεσσαλονίκης, Ώρες: 10.00-15.00

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΧΑΝΘ
Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΧΑΝΘ έρχεται για μια ακόμη χρονιά το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροποίητες δημιουργίες και σπιτικές γεύσεις, αλλά και παιδικές μελωδίες. Ακόμη, γονείς και παιδιά ανακαλύπτουν την χειροτεχνία, το κολλάζ και την ζωγραφική φτιάχνοντας παιχνίδια και διακοσμητικά στολίδια για τα Χριστούγεννα. Αυτοσχέδιες κούκλες, μαριονέτες, ρομπότ και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το σπίτι και το δέντρο μας ταξιδεύουν στο πνεύμα των γιορτών με χαρά, παιχνίδια και πνεύμα συνεργασίας. Σκοπός του Bazaar είναι η ενίσχυση του ταμείου Δωρητών και Υποτροφιών ΧΑΝΘ.
*13-14/12, Κεντρικό Κτίριο ΧΑΝΘ, Ώρες: Σάββατο 11.00-20.00, Κυριακή 11.00-14.00

Φιλοζωικό Bazaar Βιβλίου
Φέτος ενισχύουμε τη ζωή, συμμετέχοντας στο φιλοζωικό bazaar βιβλίου που διοργανώνει ο σύλλογος Ευ Ζειν για 7 συνεχή χρονιά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να φέρει τα βιβλία που θέλει να δωρίσει για τη διεξαγωγή του Bazaar από τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και ώρα 09:00 ως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Ευ Ζειν. Όλα τα βιβλία θα πωλούνται στην τιμή των 5€. Τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά τροφών και εμβολίων για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.
* 14/12, Ευ Ζειν, Θ. Σοφούλη 72Β, 2310415211, Ώρα: 11:00-15:00

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για τα παιδιά
Ο Σύλλογος Φίλων - Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Χριστουγεννιάτικό Παζάρι του, την Τετάρτη και Πέμπτη 17 & 18 Δεκεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace. Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε Χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά για το σπίτι, κεριά, κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα, παραδοσιακά γλυκά με αγνά υλικά, σημειωματάρια-λεύκωμα φιλοτεχνημένα με έργα των παιδιών από τα εργαστήρια μας από το 1998 έως σήμερα. Όλα τα είδη του παζαριού είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι στα εργαστήρια του συλλόγου από τα παιδιά της Ε.Π.Α.Θ., Δενδροποτάμου, του Παπαφείου, των Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης και του Νεανικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας «το στέκι» καθώς και από τα εργαστήρια των εθελοντριών.
*17-18/12, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα «Ποσειδώνας», Οδός Σαλαμίνος 3, Ώρες: Τετάρτη 10.00- 21.00, Πέμπτη 10.00- 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου