ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κίνηση αδυναμίας......

Κίνηση αδυναμίας, που παράλληλα συνιστά ομολογία απώλειας της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, αλλά και της πολιτικής πρωτοβουλίας, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σε θέση άμυνας, η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ελέγξει τους βουλευτές, που τη στηρίζουν. 
Αποτελεί την πρώτη φάση μιας σειράς κινήσεων της κυβέρνησης, που αναμένεται να αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα και φτάνουν μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ερχεται δε ως αναγκαστική συνέχεια των δηλώσεων του Φ. Κουβέλη, που ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, έκλεισε το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζοντας το έδαφος για να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ και τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών. Κατόπιν αυτού, το σωσίβιο των ψήφων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, στην οποία προσέβλεπε η κυβέρνηση, δεν φαίνεται ότι είναι διαθέσιμο.
Η κυβέρνηση ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ καθημερινά εμφανίζει μια εικόνα κατάρρευσης. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, καθώς οι δανειστές επιμένουν στη σκληρή γραμμή για επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Είναι, πάντως, δύσκολο -ακόμα κι αν δεν παρουσιάσει απώλειες στη Βουλή- να υπερβεί τις πιέσεις, που ασκούνται από την τρόικα.
Σε πρώτη ανάγνωση επιβεβαιώνεται ότι, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων 24ώρων περί εκλογών -ακόμη και εντός του 2014-, παραμένει η πρόθεση της δικομματικής να φτάσει μέχρι τον Φεβρουάριο και την προεδρική εκλογή. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει το ερώτημα εάν θα μπορέσει να αγγίξει αυτό το χρονικό ορόσημο ή στο μεσοδιάστημα θα έχουν προχωρήσει τα διαλυτικά φαινόμενα. Τίποτα επί του παρόντος δεν δείχνει ότι αυτή η εικόνα μπορεί να αλλάξει.
Αλλωστε, και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το 2011, μετά τις Κάνες, είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Την έλαβε, αλλά μία εβδομάδα αργότερα παραιτήθηκε. Τότε, όμως, η προετοιμασία είχε ξεκινήσει εκ των έσω.
Η ψήφος εμπιστοσύνης αποτελεί την πρώτη κίνηση της συγκυβέρνησης στην πολιτική σκακιέρα, αλλά δεν είναι αρκετή να δείξει ότι έχει ελπίδες για να κερδίσει ένα παιχνίδι που, όπως όλα δείχνουν, μοιάζει χαμένο.
Enet,grhttp://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου