ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η φάρμα του μέλλοντος

Ο εσωτερικός χώρος ενός εργαστηρίου στη Σιγκαπούρη έχει μετατραπεί σε ένα γεωργικό κέντρο, όπου επικρατούν οι ιδανικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία, το φωτισμό, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα να είναι πλήρως ελεγχόμενα.
Μέσα στη συγκεκριμένη φάρμα της Panasonic και χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, οι επιστήμονες προσπαθούν να μειώσουν τόσο το κόστος, όσο το χρόνο που απαιτείται για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων.

Στόχος του σύγχρονου αγροκτήματος είναι η παραγωγή σταθερών ποσοτήτων τροφίμων, αποσκοπώντας στη μείωση της εξάρτησης της τοπικής αγοράς από το εξωτερικό, καθώς σήμερα το νησιωτικό κράτος της Σιγκαπούρης εισάγει περισσότερο από το 95% των προϊόντων του.
«Τα φώτα των εγκαταστάσεων είναι ειδικά σχεδιασμένα, προσομοιώνοντας ορισμένες από τις ακτίνες του ήλιου, ώστε να γίνεται η φωτοσύνθεση», δηλώνει στο Reuters ο διευθυντής του πρότζεκτ,  Άλφρεντ Ταμ.

Πέρα από το φωτισμό, τεχνικοί του εργαστηρίου ελέγχουν διαρκώς την υγρασία και τα επίπεδα PH του εδάφους, ενώ χρησιμοποιούν φιλτραρισμένο νερό, θέλοντας να επιτύχουν τη βέλτιστη δυνατή παραγωγή.
«Μέσα από τους ελέγχους που πραγματοποιούμε, μπορούμε να μειώσουμε κατά το ήμισυ το χρόνο παραγωγής ενός προϊόντος, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές γεωργικές τεχνικές», συμπληρώνει ο κ. Ταμ, ενώ εκτιμά ότι θα μειωθεί και το κόστος για τον καταναλωτή.

Όσον αφορά τη γεύση των λαχανικών, όσοι τα δοκίμασαν τα βρήκαν νόστιμα, φρέσκα και ζουμερά.
Μπορεί η συγκομιδή να είναι ακόμα αρκετά μικρή, ωστόσο οι καλλιεργητές εμφανίζονται αισιόδοξοι, ευελπιστώντας μέχρι το 2016 να παράγουν το 5% των γεωργικών προϊόντων της νησιωτικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου