ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Χορεύοντας στους δρόμους της πόλης του Βλαδιβοστόκ!

Ο Βιτάλι Μαξιμτσούκ φωτογραφίζει κορίτσια που χορεύουν στους δρόμους της πόλης του Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία, συνεχίζοντας μια παράδοση των πρωτευουσών του κόσμου.
Ανάλογα τέτοια πρότζεκτ, γράφει το Russian beyond the headlines, έχουν γίνει στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, και την Αγία Πετρούπολη.
Κάτοικοι της πόλης κάνουν συνηθισμένα πράγματα …χορεύοντας!
Καλούν ταξί, περπατούν στο δρόμο στέλνουν γράμματα, πίνουν καφέ, και τώρα φωτογραφίζονται ενώ χορεύουν στους δρόμους του Βλαδιβοστόκ, γνωστού και ως «σοβιετικό Σαν Φρανσίσκο».
Ο Βιτάλι Μαξιμτσούκ φωτογραφίζει κορίτσια που χορεύουν στους δρόμους της πόλης του Βλαδιβοστόκ, συνεχίζοντας μια παράδοση των πρωτευουσών του κόσμου. Ανάλογα τέτοια πρότζεκτ έχουν γίνει στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, και την Αγία Πετρούπολη. Κάτοικοι της πόλης κάνουν συνηθισμένα πράγματα …χορεύοντας! Καλούν ταξί, περπατούν στο δρόμο στέλνουν γράμματα, πίνουν καφέ, και τώρα φωτογραφίζονται ενώ χορεύουν στους δρόμους του Βλαδιβοστόκ, γνωστού και ως «σοβιετικό Σαν Φρανσίσκο».Όταν ο σοβιετικός ηγέτης, Νικίτα Χρουστσόφ, επισκέφθηκε το Βλαδιβοστόκ (απόσταση από τη Μόσχα 9 0,037 χιλιόμετρα) το 1959, μετά από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι η μέχρι τότε κλειστή πόλη θα γινόταν «το Σοβιετικό Σαν Φρανσίσκο». Η φράση αυτή έμεινε στην ιστορία, ακόμη και αν η μετατροπή της πόλης από θλιβερό σοβιετική λιμάνι σε λαμπερή παράκτια πόλη, πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι οραματίστηκε ο Χρουστσόφ.Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια, η πόλη αισθανόταν σαν ένα ξεχασμένο φυλάκιο, αλλά χάρις στη Σύνοδο κορυφής του APEC τον Σεπτέμβριο του 2012 , έχει γίνει πλέον μια σύγχρονη πόλη –λιμάνι κι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτεί κανείς τη Ρωσία. Από το 2008, δαπανήθηκαν πάνω από 21 δισ δολάρια για την πολυπόθητη επέκταση των υποδομών της πόλης, και για κατασκευαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και μιας νέας πανεπιστημιούπολης στο νησί Ρούσκι, για την ενοποίηση του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Άπω Ανατολής.Ωστόσο, ακόμη και πριν από την πρόσφατη πλημμύρα των επενδύσεων το Βλαδιβοστόκ είχε κάποια άγρια γοητεία. Η πόλη ευνοείται από το εντυπωσιακό σκηνικό με τους λόφους που περιβάλλουν τον Κεράτιο κόλπο.Το όνομα του κόλπου θεωρείται ότι έχει προέλθει από τον φημισμένο Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης και τα νερά του πράγματι χρυσίζουν, ιδιαίτερα στο πλούσιο φως του ήλιου προς το τέλος του καλοκαιριού.Οι κάτοικοι του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας θεωρούν Βλαδιβοστόκ ως το τέλος της χώρας, αλλά οι ιθαγενείς βλέπουν την πόλη ως την αρχή του κόσμου. Στο κάτω- κάτω, ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου