ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό»


Volunteers install the largest bridge in the world made of plastic bottles, which will be located on channel Bega in Timisoara city. (Adrian Piclisan, AFP)



Με κεντρικό μήνυμα «Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό» η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania μετέτρεψε 104.502 από τα συγκεκριμένα προς απόρριψη αντικείμενα, σε αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα, στην πόλη Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία.

Περισσότεροι από 500 εθελοντές εργάστηκαν επί δύο εβδομάδες για να «στήσουν» την προσωρινή γέφυρα συλλέγοντας πλαστικά μπουκάλια και συνδέοντας τα με σύρμα.
Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν, αλλά γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνια και ασυνόδευτα παιδιά δεν επιτρέπονται.

Η γέφυρα έχει σκάλες, κιγκλιδώματα, φωτίζεται τη νύχτα και τις επόμενες δύο εβδομάδες στην περιοχή θα διοργανωθούν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Ο οργάνωση EcoStuff έχει αποστείλει όλα τα αναγκαία έγγραφα στους υπεύθυνους των Ρεκόρ Γκίνες, οι οποίοι θα αποφανθούν τις ερχόμενες εβδομάδες για την εγγραφή στο Βιβλίο των Ρεκόρ.
Υπολογίζεται ότι 10 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, κυρίως πλαστικά απόβλητα, καταλήγουν στους ωκεανούς και τις θάλασσες του κόσμου κάθε χρόνο, με μοιραίες συνέπειες για πολλά θαλάσσια είδη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Bottle BridgeBottle bridgeRomanian city opens a bridge made of more than 157,000 plastic bottles to protest against devastating effects of litter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου