ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

1879: Πεθαίνει ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ποιητής
1923: Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λvζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.
1959: Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ενόσω ξεναγείται στην Αμερικανική Εθνική Έκθεση στη Μόσχα, «πέφτει πάνω» στον Νικήτα Χρουστσόφ με τον οποίο ανταλλάσσουν απόψεις για τα οφέλη του κομμουνισμού και του καπιταλισμού. Φόντο το σκηνικό μιας κουζίνας, που θα δώσει και το όνομα στην ιστορική συνάντηση, η οποία θα μείνει γνωστή ως η «αντιπαράθεση της κουζίνας» (kitchen debate).
1969: Τα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται το διαστημόπλοιο Απόλλων 11, το οποίο με επιβάτες τους πρώτους αστροναύτες που πάτησαν στο φεγγάρι, επιστρέφει με ασφάλεια στη Γη.
1971: Αποφασίζεται να κατεδαφιστούν οι φυλακές Αβέρωφ και στη θέση τους να ανεγερθεί το δικαστικό μέγαρο.
1974: Καταρρέει η δικτατορία. Αποφασίζεται ο σχηματισμός πολιτικής κυβέρνησης υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που βρίσκεται στο Παρίσι. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζισκάρ ντ' Εσταίν του διαθέτει το προσωπικό του αεροσκάφος για την άμεση επιστροφή του. Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, χιλιάδες λαού τον υποδέχονται στις 2 π.μ. Στις 4:15 π.μ. ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός μπροστά στο στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη. Η μεταπολίτευση είναι γεγονός.
1980Πεθαίνει ο Πίτερ Σέλερς, Άγγλος ηθοποιός
1982: Καταργείται στην Ελλάδα η ποινική δίωξη της μοιχείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου