ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας καθιερώνει ως νομισματική μονάδα το «φοίνικα».
1900: Ο Λουίς Λάσινγκ δημιουργεί στο Κονέκτικατ ένα σάντουιτς, που το ονομάζει χάμπουργκερ.
1913: Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία εναντίον Βουλγαρίας), λήγει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Βουλγαρία, καθώς μέρος της Μακεδονίας προσαρτάται στην Ελλάδα.
1920: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπογράφει στη γαλλική πόλη Σεβρ, από την οποία πήρε και το όνομά της, τη Συνθήκη των Σεβρών. Είναι η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ. Την Ελλάδα εκπροσωπούν και υπογράφουν ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Έλληνας πρεσβευτής στο Παρίσι, Άθως Ρωμανός. Η συνθήκη είναι άκρως καταδικαστική για την Τουρκία, που ουσιαστικά διαλύεται και χάνει τα αραβικά της εδάφη, την Ανατολική Θράκη και μεγάλες περιοχές της δυτικής, της βόρειας και της νότιας Μικράς Ασίας.
1928: Τελετή έναρξης των 9ων Ολυμπιακών Αγώνων του Άμστερνταμ. Επανεμφανίζονται μετά από 10 χρόνια αποκλεισμού η Γερμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία. Για πρώτη φορά ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα, η Ελλάδα παρελαύνει πρώτη και στα αγωνίσματα στίβου μετέχουν γυναίκες. Η Ιρλανδία κερδίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σαν ανεξάρτητο κράτος. Ακόμα, για πρώτη φορά πωλείται κόκα κόλα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
1959: Γίνεται δεκτή κατ' αρχήν η αίτηση της Ελλάδας για σύνδεσή της με την ΕΟΚ.
1996: H Ελλάδα κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Ο Ιωάννης Μελισσανίδης κερδίζει το χρυσό, βαθμολογούμενος με 9,850 στις ασκήσεις εδάφους στην ενόργανη γυμναστική. Την ίδια μέρα ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά το χρυσό στην άρση βαρών στα 99 κιλά, σηκώνοντας 185 κιλά στο αρασέ, 235 κιλά στο ζετέ (παγκόσμιο ρεκόρ), και 420 κιλά στο σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου