Ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά του «δρόμου», το σάντουιτς, έχει παρεισφρήσει στις περισσότερες γαστρονομικές κουλτούρες του κόσμου και κάθε χώρα έχει πια τη δική της παραλλαγή.
Τα περισσότερα σάντουιτς περιέχουν κρέας «στριμωγμένο» ανάμεσα σε λαχταριστά και αφράτα ψωμάκια, γαρνιρισμένο με λαχανικά και πίκλες, μερικά έχουν πατάτες, κάποια έχουν ανανά, κάποια ζάχαρη, κάποια ψάρι και κάποια… ωμό κιμά. Οι επιλογές δεν τελειώνουν, όπως δεν τελειώνει κι όρεξη για ένα φρέσκο, παραγεμισμένο σάντουιτς!
Chacarero (Χιλή):λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού ή χοιρινού, ντομάτα, πράσινα φασολάκια και πιπεριά τσίλι.
Chip Butty (Αγγλία):στρογγυλό ψωμάκι ή δύο φέτες ψωμί του τοστ, μερικές τηγανιτές πατάτες και λίγη κέτσαπ
Cemita (Μεξικό): αβοκάντο, κρέας(συνήθως βοδινό) , λευκό τυρί(μια παραλλαγή μοτσαρέλας), κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα.
Barros Luco (Χιλή): βοδινό κρέας και λιωμένο τυρί
Chivito (Ουρουγουάη): φέτες βοδινού, μοτσαρέλα, ντομάτες, μαγιονέζα, μαύρες ή πράσινες ελιές, μπέικον, τηγανιτά ή βρασμένα αυγά και ζαμπόν
και φυσικά πριν απ΄ όλα και πάνω απ΄όλα......πιτόγυρος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου