Για κάποιους ταξίδι είναι η ζωή των ντόπιων σε μια χώρα, η εξερεύνηση της καθημερινότητας μιας πόλης. O ιδανικότερος τρόπος να νιώσει κανείς την πραγματική ταυτότητα μιας χώρας είναι μέσω της τοπικής κουζίνας...
1. Γεωργία: Khinkali: γεμιστά ζυμαρικά με ωμά καρυκευμένα κρεατικά και διάφορα λαχανικά
Όχι ότι δεν μπορεί κάποιος να τα βρει και στην χώρα μας, αλλά δεν είναι ποτέ το ίδιο.
Τα εθνικά πιάτα κάθε γωνιά της γης, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παράδοσης και της εθνικής τους ταυτότητας και ένας γευστικός τρόπος να γνωρίσετε τον τόπο που επισκέπτεστε.
Τα εθνικά πιάτα κάθε γωνιά της γης, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παράδοσης και της εθνικής τους ταυτότητας και ένας γευστικός τρόπος να γνωρίσετε τον τόπο που επισκέπτεστε.
1. Γεωργία: Khinkali: γεμιστά ζυμαρικά με ωμά καρυκευμένα κρεατικά και διάφορα λαχανικά
2. Ουγγαρία: Γκούλας: κρέας (μοσχάρι ή χοιρινό), με ντομάτα και λαχανικά.
3. Κόστα Ρίκα: Gallo Pinto: ρύζι και μαύρα φασόλια μαγειρεμένα μαζί. Σερβίρεται και με κρέας ή ψάρι, για βραδινό ή με αυγά, για πρωινό
4. Πράσινο Ακρωτήρι: Cachupa:φασόλια, καλαμπόκι, κασάβα (είδος πατάτας), γλυκοπατάτα, χοιρινό, λουκάνικο και τόνο
5. Ιαπωνία: Ramen noodles: noodles μοιάζουν στην όψη περισσότερο με σπαγγέτι,σερβίρονται συνήθως σε σούπα, με ζωμό από βοδινό κρέας ή ψάρι και γαρνίρονται με φέτες χοιρινού και φρέσκο κρεμμυδάκι.
6. Ισλανδία: Hakarl : κρέας του καρχαρία που θάβεται μέσα σε άμμο και χαλίκι για να «ψηθεί» και στη συνέχεια, διατηρείται κρεμασμένο μέχρι να στεγνώσει τελείως, για διάστημα περίπου τεσσάρων ή πέντε μηνών, προτού να κοπεί σε κομμάτια και να σερβιριστεί κρύο.
7. Ολλανδία: Stamppot:πουρές πατάτας, με βότανα, λαχανικά (από λάχανο τουρσί μέχρι σπανάκι και γογγύλια) και μπέικον.
8. Μεξικό: Tamales: ζύμη καλαμποκάλευρου, μαζί με κοτόπουλο ή/και τυρί που βράζεται αφού έχει τυλιχτεί σε φύλλα καλαμποκιού.
9. Νέα Ζηλανδία: Πάβλοβα:μαρέγκα γαρνιρισμένη με φρέσκα φρούτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής
10. Παραγουάη: Sopa Paraguaya:καλαμποκόψωμο ή αλλιώς μπομπότα, με τυρί και συνήθως συνοδεύει πιάτα με κρέας.
11. ΗΠΑ – Τέξας: Τηγανιτή μπριζόλα από κοτόπουλο
12. Ουγκάντα: Matoke: μπανάνες μαγειρεμένες στον ατμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου