ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το 40% των τροφίμων που παράγονται πετούν κάθε χρόνο οι Αμερικανοί, αξίας 165 δισ. δολαρίων

Περίπου το 40% των τροφίμων που παράγονται στις ΗΠΑ καταλήγει στις χωματερές, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 165 δισ. δολάρια (το κόστος των τροφίμων που αγοράζουν, αλλά δεν καταναλώνουν οι Αμερικανοί), τα οποία κυριολεκτικά πετιούνται στα σκουπίδια, όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα της μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής ομάδας Natural Resources Defense Council (Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων).

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μόνο το 15% των τροφίμων που πετιούνται θα ήταν αρκετό για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες περισσότερων από 25 εκατομμυρίων Αμερικανών κάθε χρόνο, ποσοστό διόλου αμελητέο αν ληφθεί υπόψη ότι ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει σταθερή πρόσβαση σε τροφή.

Οι λογαριασμοί στα σούπερ μάρκετ συνιστούν τη μεγαλύτερη ετήσια δαπάνη των αμερικανικών νοικοκυριών. Μια μέση αμερικανική τετραμελής οικογένεια ξοδεύει μεταξύ 632 και 1.252 δολαρίων κάθε μήνα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Γεωργίας.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ σχεδιάζει να απαιτήσει από τους κατοίκους της αμερικανικής μεγαλούπολης να κομποστοποιούν τα υπολείμματα των τροφών τους, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των εξόδων τους για αγορά τροφίμων.

Σύμφωνα με την πρόταση του Μπλούμπεργκ, μέχρι το 2016 ο δήμος θα απαιτήσει από τους δημότες να διαχωρίζουν τα τρόφιμα που πετούν, τα οποία στη συνέχεια θα συλλέγονται για κομποστοποίηση.

Τα οργανικά απόβλητα στη Νέα Υόρκη - τα οποία θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν για να παραχθεί λίπασμα ή φυσικό αέριο - αντιπροσωπεύουν σήμερα 1,2 εκατ. τόνους, καταλαμβάνοντας το 35% των χώρων υγειονομικής ταφής.

Οι ποσότητες των τροφίμων που αγοράζονται από τα αμερικανικά νοικοκυριά αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5% το 2013 σε σχέση πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ευελπίστεί ότι η κομποστοποίηση θα αναγκάσει τους πολίτες να αντιληφθούν πόσα τρόφιμα πετάνε και πόσα χρήματα ξοδεύουν χωρίς λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου