ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πόλεις που δεν υπήρχαν το 1960

Πόλεις που κυριολεκτικά δεν υπήρχαν μόλις πριν από 50 χρόνια. Σε μόλις δύο ή τρεις γενιές, αυτές οι πόλεις έγιναν από σχεδόν τίποτα, τεράστια πληθυσμιακά κέντρα και σημαντικά γρανάζια της οικονομικής ανάπτυξης.

Incheon, Νότια Κορέα

Ίντσεον
Η πόλη  Incheon, στη Νότια Κορέα, είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας . Με πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Κορέα. Το 1994, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα τολμηρό σχέδιο και να χτίσει στη θάλασσα. Με ένα προβλεπόμενο κόστος των 40 έως 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πόλη πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020 και θα φιλοξενήσει έως μισό εκατομμύριο επιπλέον κατοίκους. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επίσης, προσπαθεί να χτίσει την πόλη μέσα σε ένα αυστηρό πράσινο σχέδιο.
King Abdullah Economic City, Σαουδική Αραβία
king-Abdullah-city
Όχι μόνο δεν υπήρχε αυτή η πόλη το 1960, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και τώρα. Ο βασιλιάς Abdullah έχει ένα μεγάλο όραμα για μια πόλη του μέλλοντος στην Ερυθρά Θάλασσα περίπου μία ώρα   από την πόλη Τζέντα. Με ένα εκτιμώμενο κόστος των 100 δισ. δολαρίων, η δημιουργία ενός state-of-the-art η πόλη θα κοστίσει πάρα πολλά χρήματα. Είναι δύσκολο να υπολογισθεί ο αριθμός των κατοίκων που θα διαμένουν στην πόλη, όμως ακούγονται αόριστες εκτιμήσεις, για 2 εκατομμύρια το 2020, όταν θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι εκεί, χτίζοντας πολλά λαμπερά πράγματα.

Iqaluit, Nunavut, Καναδάς

Iqaluit
Το 1971, Φρόμπισερ Bay ανήκε επισήμως διευθέτησης στις Βορειοδυτικές Περιοχές του Καναδά. Ακριβώς νότια του Αρκτικού Κύκλου, περίπου 2.000 άτομα Inuit το αψήφησαν και ήθελε το έδαφος  δικό τους. Το 1999, χωρίστηκε επίσημα από τα Βορειοδυτικά Εδάφη και έγινε έδαφος της Nunavut. Δύο χρόνια αργότερα, η Iqaluit επίσημα χαρακτηριστεί  πρωτεύουσα της νέας περιοχής. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, ο πληθυσμός έχει φθάσει περίπου 7.000 κατοίκους. Παρά τον μικρό πληθυσμό της, η Iqaluit είναι πρωτεύουσα σε μια περιοχή   750.000 τετραγωνικών μιλίων του , δηλαδή μεγαλύτερη και από την πολιτεία της Αλάσκας .

Sandouping, Κίνα

Sandouping
Η περιοχή γύρω από το Sandouping ήταν γνωστή ως Huangniupu μέχρι το 1984. Η κινεζική κυβέρνηση δημιούργησε την πόλη για να στεγάσει τους 40.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα κατασκεύαζαν το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών, το μεγαλύτερο  εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γη. Μόλις λίγα μίλια από τον ποταμό είναι η πόλη της Chongqing, με πληθυσμό 30 εκατομμυρίων περίπου. Έτσι, ουσιαστικά οι Κινέζοι έχτισαν μια νέα πόλη, δίπλα σε μια μεγαλούπολη. Οι 35.000 κάτοικοι εξακολουθούν και σήμερα να αποκαλούν το Sandouping σπίτι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου