ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επίθεση με 15 νεκρούς στα γραφεία του ΟΗΕ στη Σομαλία


Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις ξένοι που εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας για την αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Σομαλία, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ισλαμιστών εναντίον του Οργανισμού εδώ και χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η Σομαλική κυβέρνηση.
Ο Σομαλός υπουργός Εσωτερικών Αμπντικαρίμ Χουσέιν Γκουλέντ είπε σε δημοσιογράφους ότι μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τεσσάρων εργαζομένων για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP), τεσσάρων Σομαλών φρουρών και επτά ανταρτών.
Μαχητές της Αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται πως συνδέεται με την Αλ Κάιντα, άνοιξαν πυρ και πυροδότησαν βόμβες για να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.
Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον τρεις πολίτες νεκροί στους δρόμους γύρω από το σημείο όπου έγινε η επίθεση.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Άμπντι Φαράχ Σίρντον καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για μια «παράλογη και ποταπή επίθεση εναντίον αθώων άμαχων του ΟΗΕ» και χαρακτηρίζοντας τους εργαζομένους του Οργανισμού «φίλους και εταίρους» της Σομαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου