ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αλαλούμ με τις πληρωμές στο ΙΚΑ


Απλήρωτοι έμειναν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοιΠρωτοφανές αλαλούμ επικράτησε χθες, Πέμπτη, με τις πληρωμές των συντάξεων του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και άλλοι να πάρουν λιγότερα από αυτά που πήραν τον προηγούμενο μήνα, καθώς το ΙΚΑ ανακάλυψε, κυριολεκτικά μόλις άνοιξαν οι τράπεζες, ότι του έλειπαν 21 με 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του!!!
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ήταν να πληρώσει... μέχρι εκεί που έφταναν τα λεφτά και να γίνει το απόλυτο μπάχαλο!
Αλλοι πληρώθηκαν λιγότερα, άλλοι καθόλου και κάποιοι είδαν καινούργιες μειώσεις της τάξης των 20 ευρώ χωρίς να ανήκουν στους διπλοσυνταξιούχους που θα έχουν νέες περικοπές από αυτό το μήνα!
Αρκετοί επικοινώνησαν με τον «Ελεύθερο Τύπο» και είπαν ότι από 670 ευρώ που ήταν η σύνταξή τους τον προηγούμενο μήνα μαζί με το ΕΚΑΣ, ξαφνικά χθες πήραν 70 ευρώ λιγότερα! Στελέχη του υπουργείου Εργασίας απέδωσαν αυτές τις διακυμάνσεις στο γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι, μετά τον επανέλεγχο των εισοδημάτων τους, δικαιούνται μικρότερο ΕΚΑΣ (π.χ. αντί για 230 ευρώ, παίρνουν 170 ευρώ ή 50 ευρώ).
Την ίδια στιγμή, όμως, που οι επιτελείς του υπουργείου Εργασίας χαρακτήριζαν "μικρό το κακό" και έλεγαν ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε άλλα -επίσης αρμόδια- οικονομικά στελέχη του ΙΚΑ είχαν σημάνει συναγερμό από το πρωί για τα 22 εκατ. ευρώ που έλειπαν από τις πληρωμές του ΕΚΑΣ!
Το πρόβλημα προέκυψε επειδή το ΙΚΑ υπολόγισε στις αρχές Μαΐου ότι θα χρειαστεί 40 εκατ. για το ΕΚΑΣ, αλλά επειδή αποφασίστηκε να γίνει αυτό το μήνα η πληρωμή των αναδρομικών, βρέθηκε στις 30 Μαΐου να χρειάζεται άλλα 21 εκατ. ευρώ που δεν τα είχε εξασφαλίσει!
Έτσι, πλήρωσε με ό,τι είχε στο Ταμείο. Εδωσε δηλαδή 780 εκατ. ευρώ για κύριες συντάξεις και άλλα 140 εκατ. ευρώ για επικουρικές.
Για να εξασφαλίσει, δε, τα επιπλέον 21 εκατ. ευρώ, έκανε το εξής: Εδωσε σε άλλους λιγότερα και σε άλλους τίποτε, με αποτέλεσμα:
1. Συνταξιούχοι να πάρουν μικρότερο ΕΚΑΣ από αυτό που πληρώνονται συνήθως.
2. Οι περίπου 14.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ να μην πληρωθούν καθόλου για "τεχνικούς λόγους", όπως ανέφερε το ΙΚΑ σε ανακοίνωσή του διαβεβαιώνοντας ότι θα πληρωθούν σήμερα.
3. Συνταξιούχοι των Νομικών Προσώπων που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας και συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ, επίσης, δεν πληρώθηκαν, αλλά η διοίκηση του ΙΚΑ το απέκρυψε και επέλεξε μόνο να εμφανίσει ως απλήρωτους τους δικαιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ.
4. Συνταξιούχοι που δεν παίρνουν ΕΚΑΣ είδαν ψαλιδισμένες τις αποδοχές τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποδίδεται από την ΗΔΙΚΑ στον ηλεκτρονικό έλεγχο που γίνεται διαρκώς για να διαπιστωθεί αν γίνονται σωστά οι περικοπές!
5. Πάνω από 45.000 δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν επειδή είχαν λάθη σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Χιλιάδες έτρεξαν στα καταστήματα του ΙΚΑ για να πάρουν από εκεί τα χρήματά τους. Αγνωστο πόσοι το κατάφεραν, αν λάβει κανείς υπόψη ότι για να τους εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι άφησαν πίσω τους όλες τις άλλες υποθέσεις! Μάλιστα, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι έχουν διορία μέχρι τις 6 Ιουνίου για να διορθώσουν τα λάθη τους πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλιώς θα μείνουν απλήρωτοι και τον άλλο μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου