ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ρεπορτάζ του Bloomberg για την κρίση της θέρμανσης στην χώρα μας

«Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι στη Βόρεια Ελλάδα.
«Με μία οικονομία που επί πέντε χρόνια συρρικνώνεται και με ποσοστό ανεργίας ρεκόρ στο 25%, οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Η Καστοριά δεν έχει λάβει κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη θέρμανση στα σχολεία και ο δήμαρχος δηλώνει προτιμά να κλείσει και τα 53 σχολεία αντί να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν. Φορτία ξυλείας καταφθάνουν από τη Βουλγαρία, καθώς οι οικογένειες αναζητούν εναλλακτικά καύσιμα» γράφει το πρακτορείο.
«Αυτό είναι το ψυχρότερο μέρος στην Ελλάδα. Ο χειμώνας κρατά από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Φέτος είμαστε τυχεροί. Πέρυσι χιόνιζε επί τέσσερις μήνες» λέει στο Bloomberg ο δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησημεωνίδης, προσθέτοντας πως η κεντρική κυβέρνηση έχει περικόψει τη χρηματοδότηση για θέρμανση σχολείων κατά 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου