ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Όχι» στη λιτότητα που φέρνει το δημοσιονομικό σύμφωνο φώναξαν χιλιάδες Γάλλοι

«Όχι» στη λιτότητα που φέρνει το δημοσιονομικό σύμφωνο φώναξαν χιλιάδες γάλλοι.Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα, στην πρώτη επίδειξη λαϊκής οργής κατά του Σοσιαλιστή προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο στις αρχές Μαΐου.
Η διαδήλωση, που οργανώθηκε από το Αριστερό Μέτωπο του Ζαν-Λουκ Μελανσόν, έρχεται δύο ημέρες προτού η κάτω γαλλική Βουλή αρχίσει διαβουλεύσεις πάνω σε ένα νομοσχέδιο που θα μετατρέψει σε νόμο το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φορώντας το χαρακτηριστικό του κόκκινο μαντήλι, ο κ. Μελανσόν βάδισε στην κορυφή των διαδηλωτών, ανάμεσα σε τεράστια πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Φρανσουά Ολάντ δε θέλουμε το Σύμφωνό σου» και «Στην Ελλάδα και τη Γαλλία ας παλέψουμε κατά των Οικονομικών».
«Για τον [Ολάντ], αυτή η ψήφος ήταν μία τυπικότητα που απλώς έπρεπε να περάσει», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μελανσόν, ο οποίος έχει καταλάβει την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο.
«Τώρα θα καταλάβει πως αυτό δεν αληθεύει, πως στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει οργανωμένη αντίσταση σε αυτό το σύμφωνο και σε όλες τις πολιτικές λιτότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου