ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκρούσεις σε φυλακές στο βόρειο Ιράκ-τουλάχιστον 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν, 12 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους

Νεκροί αστυνομικοί σε συγκρούσεις σε φυλακές«Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχεντίν Άχμεντ Αμπντούλ Τζαμπάρ, υπογραμμίζοντας ότι 83 κρατούμενοι επωφελήθηκαν από την επίθεση για να δραπετεύσουν.

Πηγή στο κέντρο επιχειρήσεων της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι 15 αστυνομικοί και επτά κρατούμενοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν.

«Ανακτήσαμε τον έλεγχο της φυλακής και οι δράστες κατέθεσαν τα όπλα τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένας καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην είσοδο της φυλακής. Στη συνέχεια οι δράστες κατάφεραν να μπουν στη φυλακή και να ενωθούν με ενόπλους κρατουμένους.

Εξαιτίας της επίθεσης αυτής επεβλήθη απαγόρευση της κυκλοφορίας χθες στην Τικρίτ, η οποία βρίσκεται περίπου 160 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, τον Ιούλιο, το «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ», πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη χώρα, διακήρυξε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον δικαστών και εισαγγελέων και ότι θα απελευθερώσει φυλακισμένα μέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου