ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση, οι ασφαλισμένοι σε απόγνωση....δημόσια υγεία ώρα μηδέν !

Την επ' αόριστον συνέχιση της μη χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ αποφάσισε η διοίκηση του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής στη γενική συνέλευση του κλάδου και ζητάνε τη διευθέτηση όλων των χρεών 2011 και 2012.

Δεκάδες σκευάσματα απουσιάζουν από τα ράφια των περισσοτέρων φαρμακείων της χώρας με την κατάσταση να είναι ολοένα και πιο τραγική.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, άλλοι με χρόνιες παθήσεις γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να τα βρουν. Την ίδια στιγμή και ο ιατρικός σύλλογος σταματάει την συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος από την μέρα την λειτουργίας του δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Την ίδια ώρα που ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη και τους αντιπροέδρους του, στα ταμεία υπάρχουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του υπηρεσιακού υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων και τον εκπρόσωπο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αποφασίστηκε να δοθούν στους φαρμακοποιούς έως το τέλος του μήνα 100 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοφληθεί το οφειλόμενα του μηνός Μαρτίου. Την περασμένη εβδομάδα δόθηκαν άλλα 73 εκατ. ευρώ.








Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής τα χρέη του ΕΟΠΠΥ έως τα τέλη Μαΐου ανέρχονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ μαζί μετα παλαιότερα 350 εκατ. ευρώ και δεδομένου ότι οι φαμακαποθήκες έχουν ενημέρωσει τους φαρμακοποιούς ότι από 1ης Ιουνίου θέλουν να πληρώνουν τοις μετρητοίς όλα τα σκευάσματα, η εισήγηση του θα είναι για τη συνεχίση των κινητοποιήσεων.


Real gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου