ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής"


Γιούνκερ: Πρέπει να διοριστεί επίτροπος για την ΕλλάδαΥπέρ της δημιουργίας θέσης επιτρόπου που θα είναι επιφορτισμένος με την ανασυγκρότηση της 
οικονομικής δομής της Ελλάδας και όχι για τον έλεγχο του προϋπολογισμού της, όπως είχε προτείνει η Γερμανία, τάσσεται, με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής", δήλωσε ο Γιούνκερ στο φύλλο της Welt που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη. "Αυτό είναι απαραίτητο διότι οι οικονομικές δομές της χώρας "δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας", σημείωσε.
Η ελληνική κυβέρνηση "μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει" να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup. "Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή (των αλλαγών)".
Ο Γιούνκερ διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί έναν επίτροπο που θα ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως είχε προταθεί τον Ιανουάριο από κάποιες χώρες της ευρωζώνης. "Όχι έναν επίτροπο αρμόδιο για την περιστολή των δαπανών στον προϋπολογισμό, όπως έχει ήδη προταθεί, αλλά έναν επίτροπο επιφορτισμένο με την ανασυγκρότηση", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου