ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Η ελληνική οικονομία δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική και φοβάμαι ότι δεν θα είναι εύκολο για την Ελλάδα να συνεχίσει εντός της ευρωζώνης».


Αυστηρό μήνυμα του Βερολίνου προς την Ελλάδα, ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ, στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ, Μίκαελ Φουκς. 
Ο γερμανός πολιτικός σημειώνει ότι η «η Γερμανία ζητεί γραπτές δεσμεύσεις από την έλληνες πολιτικούς για τις μεταρρυθμίσεις, πόσω μάλλον από τη νέα κυβέρνηση, αν γίνουν εκλογές τον Απρίλιο».
Στο ερώτημα αν θα υπάρξει ντόμινο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, απαντά αφοπλιστικά: «Δεν το νομίζω γιατί όλοι είναι προετοιμασμένοι».
Μιλώντας στη Real News, ο Φουκς εξηγεί ότι «η ελληνική οικονομία δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική και φοβάμαι ότι δεν θα είναι εύκολο για την Ελλάδα να συνεχίσει εντός της ευρωζώνης».
Ο Φουκς μεταφέρει το μήνυμα ότι, μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές της. «Μας είπατε ότι θα έχετε υψηλότερα φορολογικά έσοδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου