ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μια «σκέτη» από γιουβέτσι!

Στη δεκαετία του ’60 έχουν επιστρέψει πολλά αθηναϊκά εστιατόρια. Όταν οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν «ολίγη» από φασολάδα ή «σκέτη» από γιουβέτσι. Σήμερα, η μισή μερίδα είναι η σύγχρονη «ολίγη» και υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων, προκειμένου να αυξήσουν την πελατεία τους.
Από παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες μέχρι ακριβά εστιατόρια, η «μισή μερίδα» στη μισή τιμή αποτελεί τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει σε σημοσίευμα του ο Τύπος της Κυριακής, διέξοδο για πολλούς Έλληνες, οι οποίοι λόγω οικονομικής στενότητας έχουν περιορίσει τις εξόδους για φαγητό. Μια πρωτοβουλία που έχει αποτέλεσμα καθώς όπως επιβεβαιώνουν οι εστιάτορες, η κίνηση είναι αυξημένη έως και 15%.
Ο κ. Γιώργος Γεωργομάνος, ιδιοκτήτης ελληνικής ταβέρνας στο Κολωνάκι επιβεβαιώνει το φαινόμενο λέγοντας ότι οι θαμώνες δυσκολεύονται να παραγγείλουν όσα συνήθιζαν.
Πλέον ένα ζευγάρι παραγγέλνει δύο ορεκτικά και ένα κυρίως πιάτο ή τέσσερα άτομα αντί να πάρουν ο καθένας τη μερίδα του, παίρνουν μόνο δύο και τις μοιράζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου