ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

145 δις ευρώ το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα

Ποσό ύψους 145 δισ. ευρώ και όχι 130 δις, όπως προβλεπόταν, αναμένεται να χρειαστεί η Ελλάδα από τον δημόσιο τομέα (κυβερνήσεις Ευρωζώνης και ευρωπαϊκοί θεσμοί) για το δεύτερο πακέτο στήριξής της, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τρόικα, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 15 δισ. ευρώ εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Σύμφωνα με την πηγή της τρόικα, την οποία επικαλείται το περιοδικό, «εκτιμάται πως δεν θα καταστεί δυνατό να συγκεντρωθούν τα χρήματα που λείπουν μόνο από τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους».
Την Πέμπτη και ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δημόσιος τομέας να χρειαστεί να αυξήσει το ποσό της οικονομικής στήριξης που έχει προβλεφθεί για τη χώρα μας.
Πάντως, μέχρι στιγμής, Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης του πακέτου βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου