ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σόιμπλε προς τράπεζες: Θα σας κουρέψουμε με το ζόρι

Λιγα 24ωρα μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα και το haircut του ελληνικού χρέους -που κατέχουν οι ιδιώτες- κατά 50% ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνει για να...συναιτήσει τις τράπεζες που σκέφτονται να μην αποδεχτούν τη συμφωνία σε εθελιντική βάση. Ο Σόιμπλε δηλώνει πως «Λέγαμε πάντα ότι προτιμούμε το εθελοντικό κούρεμα, έχουμε εξηγήσει όμως επίσης ότι ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος δεν μπορεί να αποκλειστεί».Επίσης, τόνισε ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ιδιώτες πιστωτές.
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι η Ευρώπη έχει μπροστά της μακρύ δρόμο για να επιλύσει την κρίση, σημειώνοντας ότι βασική παράμετρος είναι να εφαρμόσει η Ιταλία τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει υποσχεθεί.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο συμπλήρωσε ότι αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα.

Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου