ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Φίλιππος Σαχινίδης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πάρει άλλα μέτρα. «Το 2013 το πόσα μέτρα θα χρειαστεί να πάρουμε, σε ένα μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την επιτυχή έκβαση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου»

«Θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων», είπε ο αναπληρωτήε υπουργός Οικονομικών
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πάρει άλλα μέτρα, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν όλα όσα ψηφίστηκαν από τη Βουλή και ότι θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος από τις επιχειρήσεις και από τα νοικοκυριά με υπευθυνότητα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας ότι μόνον έτσι η χώρα μπορεί να πετύχει τον δημοσιονομικό στόχο που έχει τεθεί για το 2012.

Ερωτηθείς -σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel- εάν θα ληφθούν νέα μέτρα εφόσον φέτος υπάρχει έλλειμμα 9%, ο κ. Σαχινίδης είπε: «Η απάντησή μου είναι κατηγορηματικά όχι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων:

«{...} όταν φθάσουμε στο τέλος του 2012 η χώρα μας και πάλι θα έχει ένα έλλειμμα. Για να μπορέσουμε λοιπόν να συνεχίσουμε την πορεία μας το 2013 και το 2014, η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει τις δημοσιονομικές προσαρμογές. Όταν λοιπόν με ρωτάτε, αν η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, η απάντηση είναι μια και μόνο μια και είναι κατηγορηματική. Ναι, η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά της μέχρι που να τιθασεύσει τα ελλείμματα. Διότι όσο υπάρχουν ελλείμματα, συσσωρεύεται νέο χρέος. Η χώρα λοιπόν δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει με ελλείμματα τα οποία τροφοδοτούν το χρέος. Είναι επομένως φενάκη κάποιος να λέει, "ναι αλλά ξέρετε, εσείς θα πάρετε και άλλα μέτρα". Βεβαίως το 2013 θα πρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο. Βεβαίως το 2014 θα πρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο.»

«Το 2013 το πόσα μέτρα θα χρειαστεί να πάρουμε, σε ένα μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την επιτυχή έκβαση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου