ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

1.500 άνθρωποι καθημερινά σε όλο τον κόσμο γίνονται θύματα ένοπλης βίας

Έκκληση για να δοθεί τέλος στην επικίνδυνη ταχεία άνοδο της ένοπλης βίας που κοστίζει καθημερινά τη ζωή σε 1.500 ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο διήμερης διάσκεψης που διενεργείται στη Γενεύη και την οποία συγκάλεσαν από κοινού η ελβετική κυβέρνηση και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP).
Στη διάσκεψη μετέχουν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι από 80 χώρες.
«Καθημερινά περίπου 1.500 άνθρωποι πεθαίνουν από βίαιο θάνατο σε ένοπλες συγκρούσεις ή πέφτουν θύμα του οργανωμένου εγκλήματος ή ανθρωποκτονιών» δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Μάρτιν Νταχίντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν λόγω των έμμεσων συνεπειών της ένοπλης βίας είναι ακόμη πιο αυξημένος» προσέθεσε.
Η διευθύντρια του UNDP Έλεν Κλαρκ σημείωσε αναφερόμενη στις τρέχουσες ταραχές σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ότι η ανεργία των νέων, η συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ορισμένων, όπως και ο αποκλεισμός από την ανάπτυξη ολόκληρων τμημάτων του πληθυσμού, σε συνδυασμό με μια εύκολη πρόσβαση στα όπλα, μπορεί να «οδηγήσει σε μία επικίνδυνη ταχεία άνοδο της βίας».
Η κεντρική Αμερική είναι η περιοχή που γνωρίζει την περισσότερη βία στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γραμματεία της Διακήρυξης της Γενεύης για την Ένοπλη Βία και την Ανάπτυξη, μια διπλωματική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2008, συσπειρώνει 112 χώρες και αποσκοπεί στη μείωση της ένοπλης βίας ως το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση, 526.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από βίαιο θάνατο στον κόσμο, όμως μόνον 55.000 από αυτούς χάνουν τη ζωή τους στο πλαίσιο μιας ένοπλης σύγκρουσης ή λόγω της τρομοκρατίας.

Το ένα τέταρτο όλων των βίαιων θανάτων καταγράφηκε σε 14 χώρες, με το Ελ Σαλβαδόρ να έχει το πιο αυξημένο ποσοστό βίας με περισσότερους από 60 θανάτους ετησίως ανά 100.000 κατοίκους.

Το κόστος της ένοπλης βίας υπολογίζεται σε 160 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, επισημαίνει ο Νταχίντεν.
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου