ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στήριξη Σαρκοζί-«Μια αποτυχία της Ελλάδας, θα σήμαινε και αποτυχία της Ευρώπης!»

«Αποτυχία της Ελλάδας θα σήμαινε και αποτυχία της Ευρώπης» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, από το Μέγαρο των Ηλύσίων Πεδίων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαρκοζί ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες σχολίασε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, ενώ είπε ότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός «έχει υποφέρει πολύ». «Είμαστε μια οικογένεια (η Ευρώπη)» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «όταν ένα μέλος μιας οικογένειας βιώνει δυσκολίες, τα άλλα μέλη κινητοποιούνται για βοήθεια. Αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει και αποτυχία ολόκληρης της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και παραλλήλισε την παρούσα κρίση χρέους με αυτήν που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. «Θα αντισταθούμε σε κάθε κερδοσκοπία» τόνισε και μίλησε για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η οικονομική ολοκλήρωση της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου