ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Για απολύσεις επιμένει η Τρόικα!

Κρίσιμες επαφές με υπουργούς έχουν από το πρωί τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, τα οποία πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους ως τη Δευτέρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στην οδό Ζαλοκώστα του Ευ. Βενιζέλου και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Δημήτρη Ρέππα, ενώ οι εκπρόσωποι της Τρόικα αποχώρησαν πριν από λίγο.
Οι ελεγκτές ζητούν πειστικές απαντήσεις για το μισθολόγιο την εφεδρεία και τις απολύσεις, μέτρα που θα περιλάβουν στο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα, καθώς τα υπουργεία τελούν και σήμερα υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους.
Στο καυτό θέμα των απολύσεων – εφεδρείας εξετάζονται, κατά πληροφορίες, τα εξής σενάρια:
• Να υποχρεωθούν να βγουν στη σύνταξη όσοι υπάλληλοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια και την ηλικία και παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι 2 χρόνια, με βάση περσινή ρύθμιση του Yπουργείου Εργασίας.
• Να υπαχθούν στην εφεδρεία, άρα και στην αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, με την καταβολή του 60% του βασικού τους μισθού για 1 ή 2 χρόνια όσοι υπάλληλοι χρειάζονται τα αντίστοιχα χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν.
• Να υπαχθούν στην εφεδρεία υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί την τελευταία δεκαετία με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 ως σήμερα. Οι δυσκολίες όμως που εμφανίζει αυτό το σενάριο είναι ότι η διαδικασία «μονιμοποίησης», ορισμένων τουλάχιστον, υπαλλήλων που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ έγιναν μέσω ΑΣΕΠ με το 164/2009 προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου