ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνοδος Κορυφής των 17 του ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου, με αντικείμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τον «συντονισμό της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ».
Της Συνόδου αυτής θα προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων θα έχουν νωρίτερα επεξεργαστεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι φωνές όσων διαφωνούν με την γενικότερη οικονομική πολιτική και στόχευση που ακολουθούν εδώ και περίπου 2 χρόνια – όσο σοβεί η κρίση στην Ευρώπη – οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, κατηγορώντας τους πως δεν προχωρούν στο θέμα της ενοποίησης, πολιτικής και οικονομικής, της ΕΕ, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο κατάρρευσης το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι αναλυτές – και οι αγορές – επιμένουν στην ανάγκη σύστασης ενός κοινού, ενιαίου ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών και μιας ενιαίας οικονομικής πολιτικής κι όπως φαίνεται οι πολιτικοί κάνουν πλέον δεύτερες σκέψεις για το ζήτημα …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου