Στο λιμάνι της πόλης, θα ανάψουν δεκάδες ψησταριές και θα ψηθούν μεγάλες ποσότητες σαρδέλας, «το ψάρι του φτωχού» όπως το αποκαλούσαν παλιά λόγω της χαμηλής του τιμής και το οποίο αφθονεί στον Αμβρακικό και το Ιόνια, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν από το ανεξέλεγκτο ψάρεμα με τις τράτες. Ταυτόχρονα θα διανέμεται στους επισκέπτες και άφθονο κρασί, ενώ για την διασκέδασή τους έχουν προγραμματισθεί εμφανίσεις από τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα.
Στο μεταξύ και στην παραλία της Πάργας, αύριο θα γίνει η γιορτή της ελιάς και του λαδιού, από τον Δήμο και τον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάς.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα, λάδι, ελιές, τσίπουρο, λακοδούλουρα και διάφορα προϊόντα παρασκευασμένα με ελαιόλαδο της περιοχής ενώ θα γίνει ενημέρωση από διατροφολόγο για τα ευεργετικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου προϊόντος στην διατροφή. Οι επισκέπτες της Πάργας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ελιάς και οι διοργανωτές τους δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουν στο υπαίθριο Μουσείο και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν οι παλιότεροι για την εξαγωγή του λαδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου