ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank ανοίγει το δρόμο για περισσότερες αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα»,

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με αυτό τον επικείμενο "γάμο" των δύο μεγάλων τραπεζών», σημείωσε.

«Αυτό προοιωνίζεται και άλλες αλλαγές που θα δημιουργήσουν μια πολύ θετική εικόνα στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο βέβαια έχει υποστεί τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης», συμπλήρωσε ο κ. Προβόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «είχαμε πρόσφατα θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο» κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «προοιωνίζεται την σταθεροποίηση και την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που είναι και όρος για την ρευστότητα, την πραγματική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.»

Λίγο αργότερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην αναφορά του Κ. Παπούλια ότι κάτι κινείται, ο κ. Προβόπουλος αποκρίθηκε ότι: Αλλάζει σελίδα. Είδαμε πρόσφατα να ανακοινώνεται ένας τραπεζικός γάμος. Είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι στο δρόμο, διότι οι συνενώσεις δυνάμεων, οι συμμαχίες με ξένους στρατηγικούς επενδυτές φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση για συνέργειες και μέγεθος, για κεφαλαιακή δύναμη, ισχύ, για διεθνή ανταγωνιστικότητα, για προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου