ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Απελευθερώστε την Ελλάδα από το χρέος της»

Δήλωση-βόμβα του επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο οποίος, σε συνέντευξή του σε ολλανδική εφημερίδα, ευθέως δηλώνει πως η Ελλάδα “πρέπει να απελευθερωθεί από το βαρύ της χρέος ώστε να ανακάμψει η οικονομία της”.

Ο κύριος Γκουρία χαρακτηριστικά τονίζει πως δεν μπορεί να συνεχίσουν “να απορροφούνται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων από τους πιστωτές” (!) και δηλώνει ευθέως πως όλες οι προτεινόμενες από την ΕΕ λύσεις είναι “προσωρινές και όχι μακροπρόθεσμες”. Καταλήγει δε λέγοντας πως “θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να ακολουθήσει μία πολιτική που θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα στην ανάκαμψη της οικονομίας της”.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του καθηγητή του Harvard Nίαλ Φέργκιουσον, στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg. Ο κύριος Φέργκιουσον τονίζει πως το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το τεράστιο “παλαιό” χρέος της, το οποίο δεν εξυπηρετείται, ούτε αντιμετωπίζεται από τις “λύσεις” των Ευρωπαίων εταίρων της, χαρακτηρίζει το γαλλο-γερμανικό σχέδιο για μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων ως προσωρινό φάρμακο και προτείνει ευθέως την επιβολή ενός haircut στο χρέος που διακρατούν σήμερα ιδιώτες επενδυτές.

“Είναι προτιμότερη μια επώδυνη λύση από την παρατεταμένη αγωνία που κυριαρχεί σήμερα”. Ο κύριος Φέργκιουσον κατηγορεί ευθέως τους Ευρωπαίους πολιτικούς για πολιτικές επιλογές “υψηλού ρίσκου” που ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μετάσταση της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια σε περίπτωση “πιστωτικού γεγονότος” στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου