ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις των κομμάτων για την ανακοίνωση της τρόικας

Για βάρβαρα μέτρα που θα «γονατίσουν» ακόμη περισσότερο το λαό μιλά η Αριστερά σχολιάζοντας την ανακοίνωση της τρόικας, ενώ επικρινούν σφοδρά την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ ασκεί δριμεία στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι μαζί με την τρόικα «πάνε το λαό από τον μεγάλο εκβιασμό στον μεγαλύτερο και από τα βάρβαρα μέτρα στα ακόμα πιο βάρβαρα».

«Δεν επιτρέπονται πια αυταπάτες» αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει την ανάγκη να δοθεί απάντηση τώρα με γενική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά του ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η νέα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα δεσμεύει τη χώρα σε ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο για το λαό μνημόνιο, που ισοδυναμεί με νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, περικοπές κοινωνικών δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις.

» Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών και καταστρέφει τους εργαζομένους. Χρειάζεται συνολική ρήξη με την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και την ΕΕ, κοινοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που αρνούνται τη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα».

Την εκτίμηση ότι θα γονατίσει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα με τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αποτυχία εφαρμογής και η υστέρηση των επιδιωκόμενων στόχων των προηγουμένων επικαιροποιήσεων του Μνημονίου, αλλά και οι σχετικές παραπομπές σε μέτρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα πάρει, προαναγγέλλουν μια συνέχεια της δανειακής σύμβασης που θα γονατίσει την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως τα χαμηλότερα στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου