ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

24ωρη απεργία στη Βρετανία, «ρολά» κατέβασε ο δημόσιος τομέας


Δεκάδες οργανισμοί του δημοσίου, εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και τα δικαστήρια κατέβασαν ρολά σήμερα στη Βρετανία λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα τέσσερα μεγάλα βρετανικά συνδικάτα, με αφορμή τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του δημόσιου τομέα.

Παρά τη στάση εργασίας ενός μέρος του προσωπικού των τελωνείων, λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διεθνή αεροδρόμια λειτούργησαν σχεδόν κανονικά. Το αεροδρόμιο του Χίθροου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων, διευκρινίζοντας όμως ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Eurostar διαβεβαίωσε επίσης ότι τα τρένα που συνδέουν τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της σήραγγας της Μάγχης δεν επηρεάστηκαν από την απεργία.

Τέσσερις μήνες μετά την επιβλητική διαδήλωση εναντίον του προγράμματος λιτότητας που επιβλήθηκε στη χώρα το φθινόπωρο, τα συνδικάτα προκήρυξαν από κοινού την απεργία , στην οποία συμμετείχαν περίπου 600.000 εργαζόμενοι. Ορισμένοι ελπίζουν μάλιστα το κίνημα αυτό να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο που έχει οργανωθεί στη χώρα από τη μεγάλη απεργία του 2006, όταν ένα εκατομμύριο δημοτικοί υπάλληλοι είχαν κατέβει σε 24ωρη απεργία για να προασπιστούν τις συντάξεις τους.

Η κυβέρνηση κρίνει πάντως ότι οι κινητοποιήσεις είναι "πρόωρες" αφού οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και υπογραμμίζει ότι χωρίς μεταρρύθμιση το σύστημα κινδυνεύει "να καταρρεύσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου