ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Έφαγαν πάπια τερίνα, νεροκάρδαμο,σπαράγγια ποσέ, μαγιονέζα κονφί από χοιρινή κοιλιά στο βασιλικό τραπέζι.Κανένα κοψίδι, σπληνάντερο, κοκορέτσι δεν είχε;

Φτώχεια καταραμένη! Τι έφαγαν στο βασιλικό τραπέζι;Ενώπιον 650 καλεσμένων έγινε η κοπή της 8όροφης γαμήλιας τούρτας του πριγκιπικού ζεύγους, με την βασίλισσα Ελισάβετ να ανοίγει τις πόρτες του Μπάκιγχαμ προς τιμήν του εγγονού της και της συζύγου του! Οι γαλαζοαίματοι ευχήθηκαν «βίον ανθόσπαρτον» με γαστριμαργικές απολαύσεις και άφθονη εκλεκτή σαμπάνια.

Αμέσως μετά τα φιλιά του ζευγαριού στο μπαλκόνι, η Ελισάβετ υποδέχθηκε τους εκλεκτούς καλεσμένους με 10.000 καναπεδάκια φτιαγμένα με βρετανικά υλικά και σαμπάνια Paul Rose εκλεκτής εσοδείας

Τι έφαγαν οι τυχεροί; Πάπια τερίνα με φρούτα Chutney, ρολό με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα καρύδια, ποικιλία τυριών, σκωτσέζικο καπνιστό σολομό με κοκκινογούλι, μινιατούρα νεροκάρδαμου και τάρτες με σπαράγγι, σπαράγγια ποσέ με σάλτσα Hollandaise, αυγά ορτυκιού με αλατισμένο σέλινο, σκωτσέζικες καραβίδες με λεμόνι, μαγιονέζα κονφί από χοιρινή κοιλιά και ποταμοκαραβίδες, άγρια μανιτάρια και ραπανοσέλινα Chausson, κονφί από ώμο του αρνιού, καπνιστό μπακαλιάρο με μπιζέλι Guacamole και ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο με χρένα μους

Κορυφαία στιγμή της δεξίωσης ήταν η κοπή της γαμήλιας τούρτας, που σχεδιάστηκε από την Fiona Cairns. Η τούρτα ήταν λευκή και καθένας από τους 8 ορόφους της είχε διαφορετική διακόσμηση. Οι βάσεις της ήταν φτιαγμένες από 17 διαφορετικά κέικ φρούτων, ενώ ο στολισμός της με κρέμα και λευκό γλάσο είχε γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει τρισδιάστατος!

Για την τούρτα χρησιμοποιήθηκαν 900 ζαχαρωτά λουλούδια και φύλλα εμπνευσμένα από 17 διαφορετικά άνθη με ιδιαίτερο συμβολισμό το καθένα. Μεταξύ άλλων υπήρχαν λευκά ρόδα (το εθνικό σύμβολο της Αγγλίας), νάρκισσοι (το εθνικό σύμβολο της Ουαλίας και της νέας αρχής), βελανίδια (συμβολίζουν την δύναμη και την αντοχή), αγιόκλημα (για το δεσμό της αγάπης), μαργαρίτες (για την αθωότητα, την ομορφιά και την απλότητα) και το συνονόματο με τον γαμπρό λουλούδι γλυκός Ουίλιαμ (δίνει το μήνυμα «χάρισε μου ένα χαμόγελο»).

Αμέσως μετά την δεξίωση της γιαγιάς, περίπου λίγο μετά τις 17:30 ώρα Ελλάδας, οι νεόνυμφοι αποχαιρέτισαν τους καλεσμένους και επιβιβάστηκαν σε μια μπλε κάμπριο Ashton Martin Volante του 1969, που ανήκει στον Κάρολο, προκειμένου να μεταβούν στην επίσημη κατοικία τους, το Clarence House.

Το αμάξι αντίκα είχε στολιστεί με κορδέλες, μπαλόνια και φιόγκους, ενώ η πίσω πινακίδα του ήταν καλυμμένη με την επιγραφή «just married».

To πλήθος στους δρόμους συνέχισε να επευφημεί τους νιόπαντρους, όσο ένα ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης πετούσε έχοντας μια σημαία του Σώματος να ανεμίζει, προς τιμήν του William που έχει εκπαιδευτεί ως πιλότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου