Η συνταγή για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι πολύ απλή και
εύκολη!
Υλικά
1/3 από τη ζύμη ψωμιού
σουσάμι
Εκτέλεση
Φτιάξτε ζύμη ψωμιού και χωρίστε κομματάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.Ανοίξτε κορδόνια. Περάστε τα από το σουσάμι να κολλήσει καλά. Κλείστε τα βρέχοντας ελαφρά στην άκρη. Αραδιάστε σε ταψί.Αφήστε τα 20-30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και ψήστε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα καλά σε σακούλες τροφίμων, όσα σας περισσέψουν.
Βέβαια επειδή το γνήσιο είναι και καλύτερο..........μπορείτε να επισκεφθείτε την Θεσσαλονίκη και να καταναλώσετε άφθονα με συνοδεία λίγο κασέρι και ένα διπλό μερακλίδικο ελληνικό καφέ...... όλα τα λεφτά!!!!!!!!
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com
Υλικά
1/3 από τη ζύμη ψωμιού
σουσάμι
Εκτέλεση
Φτιάξτε ζύμη ψωμιού και χωρίστε κομματάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.Ανοίξτε κορδόνια. Περάστε τα από το σουσάμι να κολλήσει καλά. Κλείστε τα βρέχοντας ελαφρά στην άκρη. Αραδιάστε σε ταψί.Αφήστε τα 20-30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και ψήστε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα καλά σε σακούλες τροφίμων, όσα σας περισσέψουν.
Βέβαια επειδή το γνήσιο είναι και καλύτερο..........μπορείτε να επισκεφθείτε την Θεσσαλονίκη και να καταναλώσετε άφθονα με συνοδεία λίγο κασέρι και ένα διπλό μερακλίδικο ελληνικό καφέ...... όλα τα λεφτά!!!!!!!!
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου