ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρωταπριλιά σήμερα ........ οι καλύτερες φάρσες όλων των εποχών


1  Το μακαρονόδεντροΤο 1957 το BBC ανακοίνωσε στην κορυφαία σε τηλεθέαση εκπομπή του, «Πανόραμα», πως χάρη στον πολύ καλό χειμώνα εκείνου του έτους, μια οικογένεια Ελβετών γεωργών είχε κατορθώσει να καλλιεργήσει το μακαρονόδεντρο. Το ρεπορτάζ περιλάμβανε εικονογράφηση της οικογένειας των Ελβετών, κατά τη συλλογή μακαρονιών από το δέντρο. Ως αντίδραση στο ρεπορτάζ, χιλιάδες Άγγλων τηλεφώνησαν στο BBC, ζητώντας να πληροφορηθούν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τα δικά τους μακαρονόδεντρα. Η απάντηση του BBC ήταν: «βάλτε ένα μακαρόνι σε μια κονσέρβα με κέτσαπ και περιμένετε».

2. Μπιφτέκι για αριστερόχειρεςΤο 1998 το Burger King ανακοίνωσε με ολοσέλιδη διαφήμιση στην USA Today την προώθηση του «μπιφτεκιού για αριστερόχειρες». Το νέο μπιφτέκι περιείχε όλα τα συστατικά ενός φυσιολογικού μπιφτεκιού, αλλά αυτά είχαν περιστραφεί κατά 180 μοίρες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αριστερόχειρων πελατών. Χιλιάδες πελατών κατέκλυσαν τα εστιατόρια ζητώντας το νέο μπιφτέκι, ενώ άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη ύπαρξη μπιφτεκιού για δεξιόχειρες.
3. UFO στο ΛονδίνοΤο 1989 χιλιάδες μοτοσικλετιστές στο Λονδίνο, είδαν έναν ιπτάμενο δίσκο να πετά πάνω από την πόλη τους και να προσγειώνεται στα περίχωρα. Όταν η αστυνομία κατόρθωσε τελικά να πλησιάσει το αντικείμενο, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν απλώς ένα μπαλόνι που είχε κατασκευαστεί ως ιπτάμενος δίσκος από ένα φαρσέρ.
4. Νίξον για πρόεδροςΤο 1992 ένα δημοφιλές πρόγραμμα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πρώην Πρόεδρος Νίξον σκόπευε να κατέλθει ξανά για Πρόεδρος, με σλόγκαν «δεν έκανα τίποτα λάθος και δεν θα το ξανακάνω». Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονταν ηχογραφημένα ντοκουμέντα από την ομιλία του Νίξον, με την οποία ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του. Οργισμένοι ακροατές εξέφραζαν την οργή τους για το γεγονός και την επιθυμία τους να καταψηφίσουν το Νίξον.
5. Η κατεδάφιση του Πύργου του ΆιφελΤο 1986 η Parisien ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε συμφωνία για κατεδάφιση του Πύργου του Άιφελ. Το σύμβολο της Γαλλικής κουλτούρας θα μετατρεπόταν σε ένα νέο πάρκο Ντίσνεϋ. Οργισμένοι πολίτες κατέκλυσαν το δημαρχείο του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι.
6. Η εξαίρεση των κατόχων διδακτορικούΤο 1993 η κρατική εφημερίδα της Κίνας ανακοίνωσε με πρωτοσέλιδο, ότι οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου (PhD) θα μπορούσαν να γεννούν περισσότερα από ένα τέκνα, κατ’ εξαίρεση του νομοθετικού περιορισμού που είχε επιβάλει η Κυβέρνηση της Κίνας. Ως σκοπός της εξαίρεσης αναφέρθηκε η ανάγκη για προστασία του επιστημονικού δυναμικού. Παρά την επιβεβαίωση ότι ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα, οι αιτήσεις για διδακτορικό αυξήθηκαν καταρρακτωδώς.
7. Η ώρα ΓκίνεςΤο 1998 η μπύρα Γκίνες ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με το Παρατηρητήριο του Γκρίνουιτς, σύμφωνα με την οποία η ώρα Γκρίνουιτς θα μετονομαζόταν σε ώρα Γκίνες ως το τέλος της χιλιετίας.

8. Τα καρότα που σφυρίζουνΤο 2002 η αλυσίδα υπεραγορών Tesco διαφήμισε την πώληση των γενετικά τροποποιημένων καρότων που σφυρίζουν. Μόλις τα καρότα έβραζαν, αυτά ξεκινούσαν να σφυρίζουν μέσα από ειδικά αναπτυγμένες τρύπες.
9. Η έκρηξη του ηφαιστείου
Το 1974 οι κάτοικοι της Αλάσκας είδαν με έκπληξη το ηφαίστειο του όρους Edgecumbe να ξυπνά και να βγάζει καπνό. Όταν αρκετοί είχαν πια εγκαταλείψει τα σπίτια τους τρέχοντας, διαπιστώθηκε ότι ένας τοπικός φαρσέρ είχε ρίξει εκατοντάδες λάστιχα στον κρατήρα του ηφαιστείου και είχε ανάψει φωτιά.

10. Ο Jonathan Swift προβλέπει το θάνατο
Το Φεβρουάριο του 1708 ο σατιρικός συγγραφέας Jonathan Swift ανακοίνωσε, υπό το ψευδώνυμο ’Isaac Bickerstaff Άγγλος αστρολόγος’, ότι ο αντίπαλος αστρολόγος John Partridge θα πέθαινε στο τέλος του Μάρτη. Την 1η Απριλίου δημοσίευσε την επιβεβαίωση της πρόβλεψής του. Παρά τις προσπάθειές του ο Partridge δεν μπόρεσε για μέρες να πείσει τους συμπολίτες του ότι δεν ήταν φάντασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου