ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μπαράκ Ομπάμα- Ναότο Καν:Συνεργασία για το κοινό καλό


Στενή συνεργασία στην στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.
Official portrait of Barack Obama.jpg
Ο Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Καν στη διάρκεια του ταξιδιού του με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον, κι αυτή ήταν η τρίτη φορά μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

«Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν τον ιαπωνικό λαό στις προσπάθειές του να αγωνιστεί εναντίον των σαρωτικών επιπτώσεων αυτής της καταστροφής, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Ο πρωθυπουργός Καν ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την αμερικανική βοήθεια» και οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη σημασία μιας στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες για να αντιμετωπιστεί η πυρηνική κρίση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Καν παραδέχθηκε χθες ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι «απρόβλεπτη» και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται «σε ύψιστη ετοιμότητα» για να αποφευχθεί μια οικολογική καταστροφή μετά τον εντοπισμό  πλουτωνίου στο έδαφος και ραδιενέργειας στο νερό της θάλασσας.

Σήμερα αναλογία ραδιενεργού ιωδίου 3.355 φορές ανώτερη από το νόμιμο όριο μετρήθηκε στο θαλασσινό νερό που ελήφθη σε απόσταση 300 μέτρων νότια του πυρηνικού σταθμού. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ιωδίου-131 που έχει καταγραφεί ως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου