ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ


Ετοιμάζεται να επέμβει «χειρουργικά» το ΝΑΤΟ στη Λιβύη, για τον εντοπισμό και τη διάσωση χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών.
Παράλληλα, στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν ευρύ φάσμα επιλογών για την απομάκρυνση 5.000-6.000 ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στη Λιβύη.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα τεκταινόμενα, καθώς «επηρεάζεται η ζωή και η ασφάλεια των Λίβυων πολιτών και αυτές χιλιάδων πολιτών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ». Επίσης πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του πρόσθεσε: Tο ΝΑΤΟ θα παρέμβει εάν κάποιο επιμέρους κράτος-μέλος ζητήσει από τη Συμμαχία να αναλάβει δράση».
Για το λόγο αυτό νατοϊκές δυνάμεις όλων των χορών έχουν είδη αποστείλει δυνάμεις στην περιοχή. Ήδη πολλά σκάφη του 6ου αμερικανικού Στόλου βρίσκονται στην περιοχή, όπως και ρωσικά, γαλλικά, βρετανικά και ιταλικά σκάφη. Παράλληλα, στις Η.Π.Α η 82η και 101η αερομεταφερόμενες Μεραρχίες έχουν εισέλθει σε κατάσταση μερικής επιφυλακής.
Επίσης, στο BBC αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση επέμβασης του ΝΑΤΟ, πράγμα που δε συνάδει με τις νεότερες δηλώσεις του γενικού γραμματέα.
Την ίδια ώρα νεοσύστατο επαναστατικό συμβούλιο της Βεγγάζης με ανακοίνωση του καλεί τις αραβικές χώρες να μην στηρίξουν τον Καντάφι, αλλά και τη διεθνή κοινότητα να μην παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.
Και τα δύο μηνύματα έχουν τη σημασία τους στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, δεδομένου ότι  μια στρατιωτική παρέμβαση της Δύση αυτή τη στιγμή θα αποτελούσε σημαντικό επιχείρημα υπέρ του Καντάφι.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου