ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΙΜΙΑ - 01/02/1996..........

Η εκτόνωση στην ένταση που είχε δημιουργηθεί στις βραχονησίδες Ιμια μετά την τουρκική προκλητικότητα που αμφισβητεί την ελληνική επικυριαρχία στην περιοχή και μετά την παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα για απομάκρυνση των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας απο τις βραχονησίδες, οι σχετικές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και η ψήφος εμπιστοσύνης που δόθηκε στην κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αποτελούν τους ειδησεογραφικούς άξονες των εφημερίδων. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μυστική Συμφωνία. Σχέδιο των Αμερικανών για όλο το Αιγαίο Τι κρύβει η εμπλοκή που ταπείνωσε την Ελλάδα.".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ηττα και ταπείνωση. Η κυβέρνηση ντρόπιασε την Ελλάδα. Εβερτ: καθαιρέστε τους".
Η ΑΥΓΗ: "Ωρα κρίσης για την εξωτερική πολιτική. Αμερικανική παρέμβαση σε εξέλιξη για το Αιγαίο.".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γίγας ο λαός, ψόφιοι οι πολιτικοί. Μας ρεζίλεψαν και μας διέσυραν πάλι οι Μεμέτηδες".
ΕΘΝΟΣ: "Ετσι έγινε η συμφωνία. Αποκλειστική συνέντευξη Χόλμπρουκ. Ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ μιλάει για τις κρίσιμες ώρες και για το πως απεφεύχθη η σύρραξη με τους Τούρκους στο παρά πέντε. Οι δύο κυβερνήσεις είπαν 'ναι' στην πρόταση να μην υπάρχουν στρατιώτες και σημαίες στη βραχονησίδα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιατί τους δείξαμε τα πισινά μας. Που ήταν ο κυρίαρχος λαός να πει το 'όχι;'"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ταπείνωση χωρίς πόλεμο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σφαγή συνθηκολόγων για το μεγάλο ψέμα της σημαίας, για το γονάτισμα στις ΗΠΑ, για την εγκατάλειψη της Ιμιας, για το θάνατο τριών αξιωματικών και για το θέατρο στο ΚΥΣΕΑ. Εβερτ: παραιτηθείτε αμέσως ή κάντε χαρακίρι".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Και τώρα; Τι κάνουμε αν ξαναχτυπήσει η Τουρκία; Αποφύγαμε τον πόλεμο, αλλά με τι τίμημα... Χόλμπρουκ: δίωρο τελεσίγραφο είχε θέσει η Τσιλέρ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μικροί στις μεγάλες ώρες. Κανένας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί για την εθνική ήττα στην οποία απερίσκεπτα μας οδήγησαν".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Οργή και θλίψη. Η Δεξιά να μιλάει για .... "προδότες στο Γουδί" και ο Σημίτης να ευχαριστεί τους Αμερικανούς".
ΤΑ ΝΕΑ: "Οδυνηρό πλήγμα στο Αιγαίο. Εκδήλωση δυσφορίας με 2 'παρών' απο το ΠΑΣΟΚ".
ΝΙΚΗ: "Δεν πέσαμε στην παγίδα. Στο κενό οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Η λογική ακύρωσε τα σχέδια του πολέμου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ραγιαδισμός στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Τυφλή εμμονή της κυβέρνησης Σημίτη στην πολιτική της εξάρτησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου